Élet-Stílus

Visszavágott Dominik Hasek

Mindössze három mérkőzést játszottak az NHL legutóbbi játéknapján: a Detroit simán verte a Columbus-t, a ligaelső Anaheim szokásához híven nyert, a Chicago pedig hazai pályán gyűrte le a nashville-i Ragadozókat.

Dominik Hasek volt a Blue Jackets elleni mérkőzés hőse, a veterán portás a kapujára érkező 27 lövést védte, és NHL-pályafutása 73. shutoutja után fogadhatta a társak gratulációját. Sikerült tehát a visszavágás, hiszen a két csapat hétfői összecsapását nem kis meglepetésre a Columbus nyerte. Hasek ráadásul azon a meccsen egy harmad alatt kapott három gólt.

“Mi vagyunk a jobb csapat, és ezzel tisztában is vagyunk. Ha viszont ott akarunk lenni az elsők között a ligában, akkor nem kaphatunk ki egymás után két alkalommal egy olyan csapattól, mint a Columbus.” – nyilatkozta a cseh sztár, aki az idei szezonban már 5 shutoutnál tart, és ezzel neki van a legjobb mutatója az NHL-ben. A védelem és a kapus tehát remekelt, elől a gólokról pedig Cleary (2), Maltby, Lidstrom és Williams gondoskodott a Columbus 5-0-s legyőzése során.

Az Anaheim folytatta remek szereplését, a Kacsák áldozata ezúttal a Dallas Stars volt. Toronymagasan a legjobb mutatóval rendelkezik az együttes a ligában, és csütörtökre virradóra ismét bebizonyította, hogy miért. A Stars csak az első harmadban tudott úgy ahogy lépést tartani az Anaheimmal, a folytatásban azonban esélytelen volt. A védelmükben el kell mondani, hogy a csapat két kulcsembere, Mike Modano és Jere Lehtinen el sem utazott sérüléseik miatt a ligaelsőhöz.

NHL, alapszakasz, 77. játéknap
Detroit Red Wings-Columbus Blue Jackets 5-0
Chicago Blackhawks-Nashville Predators 1-2
Anaheim Ducks-Dallas Stars 4-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik