Élet-Stílus

UEFA-elnökválasztás: Johansson optimista

Bő egy hónappal az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) düsseldorfi kongresszusa előtt Lennart Johansson kritizálta kihívója, Michel Platini programját, akit nem tart elég tapasztaltnak az elnöki posztra.

“Nem sok újdonságot találtam benne, semmi különös” – mondta a francia rivális elképzeléseiről a L,Équipe című lapnak a 77 éves svéd sportdiplomata. Platini Bajnokok Ligájára vonatkozó reformját, nevezetesen, hogy egy országból legfeljebb csak három csapat indulhasson, Johansson például egyértelműen elutasítja.

“Ez gazdasági kérdés is. Az, hogy a kisebb kluboknak több lehetőséget adjunk, természetesen jó gondolat, de vannak más, alapvető problémák, mint a dopping, az erőszak és a diszkrimináció” – fogalmazott az UEFA elnöke.

Platinit jellemezve Johansson azt mondta: riválisa jól ismeri a futballt és ráadásul egy intelligens, sármos ember is, de szerinte “ennek a posztnak a betöltéséhez tapasztalat is kell”.

“Bízom benne, hogy újraválasztanak. Amennyiben mégsem, jó vesztesként fogok viselkedni: gratulálok a győztesnek és távozom” – mondta a kontinentális futballszövetséget 1990 óta vezető Johansson a január 26-ai választásról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik