Élet-Stílus

Las Vegasban csap össze De La Hoya és Mayweather

Eldőlt, hogy Las Vegasban, az MGM Grand kaszinóban rendezik meg azt a profi ökölvívógálát, amelyen Oscar De La Hoya és Floyd Mayweather Jr. csap össze.

A két szupersztár menedzsmentje novemberben állapodott meg a jövő májusi időpontról, a helyszínről azonban akkor még nem született döntés.

A két amerikai öklöző hivatalosan De La Hoya Boksz Világtanácsnál (WBC) birtokolt nagyváltósúlyú világbajnoki övéért lép kötelek közé. A meccs érdekében Mayweather, akit szakértők súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobbjának tartanak, egy kategóriával feljebb lép.

Külön érdekesség, hogy korábban mindkét sportoló úgy nyilatkozott: csak egyetlen mérkőzés van hátra a karrierjéből, így talán utoljára láthatják őket “élesben” a rajongók.

“Ez az, amire az ökölvívásnak és nekem szükségem van. A Floyd Mayweather elleni küzdelem az, ami motiválttá tesz, hogy keményen készüljek, hogy áldozatokat hozzak annak érdekében, hogy újra azt mondják, Oscar De La Hoya a legjobb harcos a világon” – beszélt a Golden Boy. “A sajtó és a rajongók is erről a mérkőzésről beszéltek, és mi megtesszük. Nehéz várni május 5-ig.”
“Izgatott vagyok, hogy ismét bebizonyíthatom, én vagyok a legjobb pound-for-pound harcos a világon és egy újabb címmel gyarapíthatom a kollekcióm egy újabb súlycsoportban” – jelentette ki Mayweather. “Tisztelek mindent, amit Oscar véghezvitt ebben a sportban, de az ő ideje már lejárt.”

A mérkőzés az előzetes becslések szerint a helyszíni bevételek tekintetében minden eddigi rekordot megdönthet. Erről beszélt Richard Schaefer, Golden Boy Promotions igazgatója is. “Nincs kétségük afelől, hogy ez lesz minden idők legnagyobb bokszeseménye.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik