Élet-Stílus

Maszkajev-Klicsko tavasszal?

A nehézsúly WBC világbajnoka, Oleg Maszkajev és az IBF szervezet uralkodója, Vlagyimir Klicsko között megkezdődtek a tárgyalások egy esetleges címegyesítő összecsapással kapcsolatban, így jó esély van egy tavaszi mérkőzésre a két szovjet uralkodó között.

A királykategóriában jó ideje zajló káosz talán megoldódni látszik, hiszen hosszú idő után ismét egyesített világbajnoka lehet a még szakértők számára is gyakorlatilag áttekinthetetlen, felhígult kategóriának.

“Az egyetlen dolog, amire rajongók várnak, hogy végre véget érjen a nehézsúlyban uralkodó zűrzavar. Nagyon nyílt egyezkedéseket folytatunk Vlagyimir Klicskóval, és jó úton haladunk. Komoly esély lehet egy április 21-i címegyesítő találkozóra a két bajnok között. ” – nyilatkozta Maszkajev promótere, Dennis Rappaport.

Az ígéretes mérkőzés létrejöttének egyetlen komoly hátulütője, hogy Maszkajevnek kötelező címvédő mérkőzést kell vívnia a január 6-án, eliminációs találkozón ringbe lépő Samuel Peter-James Toney találkozó győztesével. Maszkajev nemrégiben szabadon választott ellenféllel szemben védte meg a Hasim Rahman ellen megszerzett világbajnoki címét, ami tovább nehezítheti a Klicsko elleni címegyesítő összecsapás létrejöttét. Az orosznak ugyanis ismét kérvényeznie kellene a bokszvilágtanácsot (WBC) hogy elhalaszthassa a kötelező címvédést egy címegyesítő mérkőzés miatt.

“Arra kérjük a WBC-t, hogy kapjunk egy 90-120 napos haladékot a kötelező címvédéssel kapcsolatban. Ez nem olyan hosszú idő, ha figyelembe vesszük, hogy címegyesítés miatt kérvényeznénk Részletes kérvényt fogok Jose Sulimanhoz intézni vasárnap egy levél formájában.” – nyilatkozta Rappaport.

Továbbá arra is jó esély van, hogy a találkozóra nem az Egyesült Államokban kerüljön sor. “Valószínűleg Moszkvában kerülne sor az összecsapásra. Nem száz százalék, de komoly esély van rá” – tette hozzá a promóter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik