Élet-Stílus

Luxusingatlanért jönnek az oroszok Budapestre

Az orosz milliomosok közül egyre többen fektetnek be külföldi ingatlanokba, melynek elsősorban a kedvező külföldi árak és a bizonytalan orosz politikai helyzet az oka.

Az Engel&Völkers, luxusingatlanok közvetítésével foglalkozó nemzetközi hálózat felmérése szerint ez a befektetési hullám már itt nálunk, Magyarországon is érezhető, hiszen az itteni árak jóval kedvezőbbek, mint az orosz fővárosban. Egyre több jómódú orosz vásárol befektetési céllal elsősorban 200-500 millió forint közötti exkluzív budapesti villát.

Az Engel&Völkers orosz piaci megfigyelései szerint Moszkvában például 2006-ban több mint 40 százalékkal, Szentpéterváron pedig átlagosan 70 százalékkal emelkedtek az újépítésű lakások árai. Jelenleg átlagosan Moszkvában az új építésű lakások ára 4000 dollár (800 000 forint) körül mozog.

Az orosz gazdaság dinamikusan növekszik, a moszkvai ingatlanpiac pedig szárnyal a fejlesztők töretlen aktivitásának köszönhetően. A kereskedelmi ingatlanpiac fejlődése mellett a lakáspiac is dinamikusan bővül. A hamburgi székhelyű ingatlanközvetítő hálózat tapasztalata szerint az orosz milliomosok közül egyre többen fektetnek be külföldi ingatlanokba, melynek elsősorban a kedvező külföldi árak és a bizonytalan orosz politikai helyzet az oka, hiszen nem tudni, milyen irányt vesz Oroszország Vlagyimir Putyin elnök 2008-ban esedékes távozása után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik