Élet-Stílus

NFL: hat hely már elkelt

Két fordulóval az alapszakasz vége előtt még csak hat csapat biztosította a helyét a rájátszásban. A maradék hat helyre 18-an pályáznak. Köztük van a címvédő Pittsburgh is, amelynek a katasztrofális szezonrajt ellenére papíron még van esélye.

Még a nem túl fényes 6-8-as mutatóval rendelkező csapatok, mint a Green Bay vagy Minnesota is reménykedhetnek abban, hogy ott lesznek a playoffban. Az utolsó rájátszást érő helyekért folyó harcból kimarad viszont a New Orleans Saints együttese, amely ugyan hazai pályán kikapott a Washington Redskinstől, de mivel a Pittsburgh idegenben verte 3-37-re a Carolina Pantherst, már nem kell izgulniuk. Az NFC-ből a Saints mellett már a Dallas és a Chicago, az AFC-ben pedig az Indianapolis, a Baltimore és a San Diego biztosította már be a helyét.

Az utóbbi csapatnál Tomlinson továbbra is parádézik. A legutóbbi fordulóban a Chargers futójátékosa megszerezte szezonbeli 29. touchdownját, és hétfőre virradóra ismét eredményes volt a Kansas City elleni 20-9-es sima győzelemnél. Még az ellenfél játékosai is megemelték kalapjukat LaDainian Tomlinson teljesítménye előtt: „Nagyon sokat elárul a képességeiről, hogy az alapszakasz hajrájában is még ennyire gyors. Rengeteg mérkőzés van már mindenkinek a lábában, de ez rajta nem látszik meg” – nyilatkozta a Chargers centere, Nick Hardwick.

NFL, alapszakasz, 15. játéknap:
Atlanta Falcons-Dallas Cowboys 28-38
Baltimore Ravens-Cleveland Browns 27-17
Green Bay Packers-Detroit Lions 17-9
New England Patriots-Houston Texans 40-7
Tennessee Titans-Jacksonville Jaguars 24-17
Buffalo Bills-Miami Dolphins 21-0
Minnesota Vikings-New York Jets 13-26
Carolina Panthers-Pittsburgh Steelers 3-37
Chicago Bears-Tampa Bay Buccaneers 34-31- h.u.
New Orleans Saints-Washington Redskins 10-16
Arizona Cardinals-Denver Broncos 20-37
New York Giants-Philadelphia Eagles 22-36
Oakland Raiders-St Louis Rams 0-20
San Diego Chargers-Kansas City Chiefs 20-9

Ajánlott videó

Olvasói sztorik