Élet-Stílus

NBA: olcsón megúszta Carmelo Anthony

Tizenöt mérkőzéstől eltiltották a verekedő Carmelo Anthonyt, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legponterősebb játékosát.

A Denver Nuggets játékosa volt az egyik főszereplője annak a tömegverekedésnek, amely a – magyar idő szerint – vasárnap hajnalban rendezett New York Knicks elleni találkozón tört ki 1:15 perccel a vége előtt.

A bunyó akkor kezdődött, amikor a New York-i Mardy Collins durván lebirkózta gyűrűre törő ellenfelét. Csakhamar óriási tömegverekedés alakult ki a két csapat játékosai között, néhányan még a nézők közé is kiestek. A televíziós felvételek alapján megállapították, hogy Anthony egyik ellenfelét ököllel megütötte, másik riválisának pedig könyökkel vágott az arcába. A játékvezetők a két együttesből összesen tíz kosarast zártak ki a mérkőzésből, heten bűnhődtek hétfőn eltiltással.

Carmelo Anthony már a nap folyamán elnézést kért meggondolatlan tettéért. “Elnézést kérek a szurkolóktól, a klubtól, az NBA-től és a családomtól, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe hoztam őket. Épp a múlt héten nyitottam meg az ifjúsági központomat Baltimore-ban, erre a srácok azt látják, hogy verekszem a pályán. Nagyon sajnálom, nem ilyen példakép akarok lenni.” – mondta a 31,6 pontos átlagnál tartó klasszis.

A büntetést viszonylag enyhe, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a 2004-es emlékezetes detroiti “bunyó” után a főkolompos Ron Artestet az egész idényre eltiltották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik