Élet-Stílus

Hitzfeld kikosarazta a Borussiát

A német futballélvonalban szereplő Borussia Dortmund klubvezetése ajánlatot tett a csapat korábbi edzőjének, Ottmar Hitzfeldnek, aki ezt hétfőn délelőtt elutasította.

Eriksson Marseille-ben?

Az Olympique Marseille vezetőedzője lehet Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya. A szakember szerződtetése a hírek szerint a francia klub küszöbön álló tulajdonosváltásától függ. Az OM iránt két érdeklődő van, s amennyiben az egyelőre névvel nem említett kanadai befektető fut be, a skandináv tréner lesz a csapat új vezetőedzője. Az OM mellett a Paris Saint-Germain, és egy katari klub került még képbe a svéd tréner lehetséges munkahelyeként.

A korábban a sárga-feketékkel két bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája-győzelmet begyűjtő szakember neve azután merült fel a lehetséges trénerek sorában, hogy a jelenleg hivatalban lévő vezetőedző, a holland Bert van Marwijk a hónap elején bejelentette: az idény végén távozik. „Igen, igaz. Valóban ajánlatot tettünk Hitzfeldnek. Várunk a válaszára” – mondta Hans-Joachim Watzke, a Dortmund elnöke vasárnap.

Nem a pénzen múlott

Hétfőn délelőtt a Bild Zeitungnak nyilatkozott a tréner, és elmondta, hogy kis híján elfogadta egykori együttesének az ajánlatát, de végül meggondolta magát. „Megtisztelve éreztem magam, hogy rám gondoltak a klub vezetői. Alaposan meg is fontoltam, de végül úgy döntöttem, nemet mondok, és nem térek vissza a Borussiához” – mondta a szakember, aki részletekkel nem szolgált elutasító válaszának miértjét illetően. A német lap információi szerint az anyagiakban már megállapodtak a felek, nem ezen múlott a tréner leigazolása.

Ennek ellenére nem kérdés a Marwijk távozása: hétfőn délután a Borussia vezetői bejelentették, hogy nem várják meg a szezon végét, hanem azonnali hatállyal szerződést bontanak az 54 éves holland mesterrel, aki 2004 júniusában, a Feyenoordtól érkezett a klubhoz. Az együttes legutóbb hazai pályán bukott el 1-2-re a Bayer Leverkusennel szemben, és a közönség hangosan követelte a szakember távozását. A Ruhr-vidéki együttes jelenleg 22 ponttal a kilencedik helyen áll a 18 csapatos Bundesligában.

Kétszer nyert BL-t

Ottmar Hitzfeld 1991 és 1997 között dolgozott a Borussiánál, és itt ünnepelte legnagyobb sikereit: 1997-ben Bajnokok Ligáját és Világkupát, az ezt megelőző két évben pedig bajnokságot nyert a csapattal. Egy évig még sportigazgatóként a Dortmundnál maradt, majd elfogadta a Bayern München ajánlatát. A hazai pontvadászatot négy alkalommal nyerte meg a bajorokkal, kétszer kupában is diadalra vezette a csapatot, és 2001-ben ismét felért Európa trónjára.

2004 nyarán aztán egy évvel a szerződése lejárta előtt távozott Münchenből, és azóta szakkommentátorként dolgozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik