Élet-Stílus

Bölöni: túl nagy az ellenségeskedés

Az MLSZ elnökségének Bölöni László volt az első számú jelöltje a szövetségi kapitányi posztra, de végül nem sikerült megállapodni. A szakember az anyagi gondok mellett az összefogást hiányolta.

Bozsik Péter évértékelő beszámolóját nem fogadta el a Magyar Labdarúgó Szövetség, a szakember ezért vette a kalapját. Napokkal később a szervezet elnöke, Kisteleki István bejelentette, hogy először az AS Monacótól elküldött trénerrel, Bölöni Lászlóval ülnek le tárgyalni. Megállapodás nem született, és végül az egymeccses kapitány, Várhidi Péter kapott még egy évig megbízást a poszt betöltésére.

Bölöni a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy feltételeket támasztott, amelyeket az MLSZ nem tudott garantálni. „Első fontos megállapításom – bár ez nem újdonság –, hogy rendkívüli anyagi gondokkal küzd a magyar futball, tetézve az összefogás hiányával. … Nem látok közös nevezőt. A politikai hovatartozás meghatározza a fontos beosztásokban lévő embereket abban, hogy odaállnak-e az ügy mellé vagy sem, ráadásul hasonlókat tapasztaltam a klubvezetők és a szövetség viszonyában is. Túl nagy az ellenségeskedés, ez hatja át a magyar futballt, és a magánbefektető is azt mondja, ha az állam nem ad semmit, akkor ő minek adjon.”

„A szerződésem bizonyos kitételeket tartalmazott volna arra vonatkozóan, hogy egységet kell teremteni a futballban. Ha nem sikerül, nincs értelme elvállalni a feladatot, csak azért, hogy hasonló legyen a sorsom, mint a legutóbbi tíz szövetségi kapitánynak. Megoldani egyelőre semmit sem lehet a magyar futballban, de ki lehet billenteni a tehetetlenségi állapotából” – mondta az 53 éves tréner, aki szerint a kudarcokért nem a játékosokat kell felelőssé tenni, nem az ő bűnük a kialakult helyzet.

Az interjú végén Bölöni nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy valamikor mégis feladatot vállaljon a magyar labdarúgásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik