Élet-Stílus

Kijelölték a magyar vb-csapatot

Rendkívüli ülést tartott a Magyar Úszó Szövetség elnöksége: három hónappal a melbourne-i világbajnokság rajtja előtt kijelölték a csapatot.

Az elnökség hosszas vita után végül is kompromisszumos megoldást fogadott el, szem előtt tartván Kiss László szövetségi kapitány előterjesztését. Eszerint a csapat egyelőre kilenctagú, ám ha a további három, részvételre aspiráló versenyző edzésmunkájával kivívja a kapitány elismerését, akár ők is csatlakozhatnak a vb-csapathoz.

Ennek értelmében a következő úszók készülhetnek biztosan Melbourne-re: Cseh László, Gyurta Dániel, Kerékjártó Tamás, Kis Gergő, Verrasztó Dávid, Boulsevicz Beatrix, Hosszú Katinka, Szepesi Nikolett, Verrasztó Evelyn. Továbbá kiharcolhatja a csapattagságot Jakabos Zsuzsanna, Bodor Richárd és Flaskay Mihály. Ez egyszersmind az edzőbizottság által megállapított erősorrend is, azaz a három versenyző közül Jakabos esélyei a legjobbak. Utóbbi megelőlegezett bizalom gyanánt január 5. és 27. között együtt készülhet a vb-csapattal a dél-afrikai Durbanben, ahol csak az Amerikában tanuló Kerékjártó Tamás nem lesz ott. Nevezni február 23-ig lehet, a melbourne-i világbajnokság úszóeseményei március 25. és április 1. között esedékesek.

A keret kijelölése mellett a rendkívüli melbourne-i szálláshelyzettel is foglalkoztak az ülésen. A szervezők az európaiak akklimatizációs igényeit figyelmen kívül hagyva novemberben a Forma-1-es versenyre hivatkozva lemondták az addigi megrendeléseket, és csupán hat nappal az úszóviadalok rajtja előtt nyitják meg a hivatalos szállodákat a résztvevők előtt. A magyar szövetség a MOB közreműködésével – a melbourne-i olimpia ötvenéves jubileumára utazó delegáció tagjaként – kiküldte Güttler Károly utánpótlás-kapitányt, hogy a “hiányzó” időre foglaljon szállást és edzéslehetőséget. Mivel sikerrel járt, a magyar versenyzők végül is ugyanabban a szállodában lakhatnak végig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik