Élet-Stílus

NHL: a szárnyal a Pittsburgh

Elkapta a fonalat a Pittsburgh: a "pingvinek" hazai jégen verték a New York Islanderst, ezzel sorozatban negyedik győzelmüket aratták a tengerentúli profi jégkorong-bajnokságban (NHL).

Ryan Malone egy laza mesterhármassal, míg a liga kanadai tabelláját vezető, mindössze 19 esztendős Sidney Crosby, illetve Mark Recchi egy góllal és három assziszttal vette ki a részét a New York Islanders felett aratott 7-4-es győzelemből. Crosby kapcsán illik megemlíteni, hogy a kanadai zseni 51 pontjából tizet a legutóbbi két fellépésén jegyezett. “Keményen dolgoztunk a mai találkozón, és megérdemelt győzelem lett a jutalmunk” – foglalta össze a lényeget Recchi, aki szombatra virradóra a pályafutása 800. góltérő átadását is elkönyvelte.

Az Edmontont három góllal legyőző Colorado zsinórban harmadik győzelmét aratta, a bajnoki címvédő Carolina viszont továbbra is lejmenetben száguld a hullámvasúton. A Hurricanes megszakítás nélkül ötödször korcsolyázott le vesztesen a jégről, legutóbb 4-3-ra kapott ki az olimpiai bajnok Mats Sundin (két gól, egy assziszt) vezette Torontótól.

Az Atlanta négy egymás utáni vereséget számol, ebből kétszer hosszabbítás után kapott ki, a Washington elleni találkozóján is a hirtelen halálban került a padlóra. A Capitals mind a három gólját az orosz Alekszander Ovecshkin szerezte.

NHL, alapszakasz, 72. játéknap:
Pittsburgh Penguins-New York Islanders 7-4
Atlanta Thrashers-Washington Capitals 2-3 – h.u.
Carolina Hurricanes-Toronto Maple Leafs 3-4
Colorado Avalanche-Edmonton Oilers 4-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik