Élet-Stílus

Csúnya zakót kaptak a Szenátorok (videó)

Az utóbbi napokban botladozó Ottawa együttese a Nashville vendégeként újabb hatalmas pofonba szaladt bele. A Buffalo sorozatban harmadik meccsét hozta, és továbbra is magabiztosan vezeti a Keleti főcsoportot.

A legutóbbi öt találkozójából négyet elveszített az Ottawa együttese, és a Predators ellen úgy kaptak, ki, hogy még gólt sem sikerült lőniük. A Nashville kapujában Chris Mason a szezonbeli második shutoutjának hozta össze, rajta kívül Steve Sullivan villogott. Az ágyéksérülés miatt az utóbbi két mérkőzést kihagyó játékos pályafutása tizedik mesterhármasának örülhetett. Sullivan mind a három gólt a második harmadban, mindössze 5:56 perc alatt szerezte. Rajta kívül kétszer volt eredményes Scott Hartnell.

Az Ottawa védelmében el kell mondani, hogy továbbra sem léphetett jégre Daniel Alfredsson. A csapatkapitány mellett a rutinos védő Wade Redden is harcképtelen. A csapat védője, Chris Phillips szerint ez azonban nem indokolja a halvány produkciót. “Két kulcsjátékosról van szó, de itt lett volna a lehetőség a többiek számára, hogy felhívják magukra a figyelmet.”

A Buffalo Sabres hazai pályán egy góllal verte a Floridát, és 50 pontjával kiemelkedik a Keleti Főcsoportból. Csak a péntekre virradóra szabadnapos Anaheim Ducks rendelkezik jobb mérleggel a ligában.

A legutolsó győzelemért azonban alaposan meg kellett szenvedniük Maxim Afinogenovéknak. A győztes gólt ráadásul az utóbbi hetekben elrettentően gyenge emberelőnyös sor szerezte. A vezetést Thomas Vanek révén a Szablyások szerezték meg a második harmadban, de még ebben a játékrészben egyenlített Jozef Stumpel.

A döntő gólt Afinogenov a harmadik 20 perc elején szerezte kétszeres emberfórban. A Buffalo az elmúlt 48 emberelőnyös helyzetéből mindössze hármat használt ki, és péntekre virradóra is öt lehetőséget elpuskáztak, mielőtt az orosz csatár Chris Drury passzát értékesítette volna.

NHL, alapszakasz, 71. játéknap
Boston Bruins-New Jersey Devils 5-3
Buffalo Sabres-Florida Panthers 2-1
Montreal Canadiens-Tampa Bay Lightning 4-2
Nashville Predators-Ottawa Senators 6-0
Chicago Blackhawks-Detroit Red Wings 2-3
Dallas Stars-New York Rangers 2-5
Edmonton Oilers-Minnesota Wild 3-1
Phoenix Coyotes-Columbus Blue Jackets 5-4*
Vancouver Canucks-Calgary Flames 3-1
San Jose Sharks-Los Angeles Kings 2-4
*A találkozó büntetőkkel dőlt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik