Élet-Stílus

NHL: hálátlan vendég a Ducks

Az tengerentúli profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján az Anaheim folytatta a remek idegenbeli sorozatát: a „kacsák" zsinórban hetedszer nyertek az otthonuktól távol, ezúttal Atlantát vették be.

A „kacsák” udvariatlan vendégként sorozatban hetedszer nyertek idegenben, és ezzel újabb klubrekordot állítottak fel. Arról nem beszélve, hogy 15 mérkőzésen 26 pontot szereztek az otthonuktól távol, azaz eggyel többet, mint az ennyi idegenbeli meccsből ez idáig a legtöbbet kihozó Detroit – a Red Wings 1951–1952-es csapata 25 egységgel tartotta a vonatkozó ligacsúcsot. Vissza a mába: a finn Teemu Selanne két remek góllal járult hozzá az Anaheim Atlanta elleni győzelméhez (2-1), Jean-Sebastien Giguere pedig 34 védéssel segítette a Ducksot.

A Pittsburgh az Atlanta és a Washington után egy gólgazdag mérkőzésen a Philadelphiát is elpáholta. Sidney Crosby páyafutása legjobb produkcióját jegyezve hat ponttal járult hozzá csapata 8-4-es sikeréhez, a 19 éves extraklasszis egy gólja mellett öt asszisztot osztott ki. „Egy különleges játékos különleges előadást tartott. Hihetetlen volt, Sid (Crosby) egyszerűen fenomenális” – nyilatkozta Michel Therrien, a „pingvinek” főedzője.

A nap harmadik mérkőzésen a St. Louis zsinórban kilencedik alkalommal korcsolyázott le vesztesen a jégről, ezúttal a Colorado előtt hajtott fejet (1-4). Az összecsapás legjobbjának nem az öt góllövő valamelyikét választották, a kitüntető címet az Avs’ kapusa, a 25 védést bemutató Peter Budaj kapta.

NHL, alapszakasz, 70. játéknap:
Atlanta Thrashers-Anaheim Ducks 1-2
Pittsburgh Penguins-Philadelphia Flyers 8-4
Corolarado Avalanche-St.Louis Blues 4-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik