Élet-Stílus

Klubvilágbajnokság: döntőben a Barcelona (videó)

A BL-győztes Barcelona esélyeshez méltóan bejutott a Japánban zajló klubvilágbajnokság fináléjába, miután a az elődöntőben simán, 4-0-ra verte a CONCACAF-régió legjobbját, a mexikói Americát.

A spanyol sztárcsapat az izlandi Gudjohnsen révén már mérkőzés elején megszerezte a vezetést, majd félóra játék után Deco szögletét a kapuba bólintó Marquez duplázta meg az előnyt. A Barca a szünet után sem állt le, a 65. percben Ronaldinho szerezte a harmadik találatot, miután egy levágódó labdát 12 méterről a hálóba küldött. És még a hajrára is maradt említésre méltó esemény: a portugál játékmester, Deco 25 méterről pókhálózta ki a felső sarkot, megadva ezzel a kegyelemdöfést az Americának.


Frank Rijkaard csapata – amely még ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert – a vasárnapi döntőben a brazil Internacionallal méri majd össze az erejét.

“Fontos volt számunkra ez a mérkőzés, remélem, a játékosaimnak nagy lökést ad a győzelem. A döntőben még jobban fogunk játszani” – mondta Rijkaard a csütörtöki találkozót követően.

Klubvilágbajnokság, elődöntő:
Barcelona-America 4-0 (2-0)
Gól:
Gudjohnsen (11.), Marquez (30.), Ronaldinho (65.), Deco (85.)

Korábban játszották:
al-Ahli – Internacional 1-2 (0-1)
Gól:
Flavio (54.), ill. Pato (24.), Adriano (73.)

További program
Az 5. helyért: Auckland City-Dzsenbuk Motors, péntek, 11:20
A 3. helyért: al-Ahli – America, szombat, 8:20
Döntő: Internacional-Barcelona, vasárnap, 11:20

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik