Élet-Stílus

Visszavonultatják a Vectrát

Carl-Peter Forster a BusinessCar magazin számára elárulta, hogy az Opel következő középkategóriás limuzinját már nem Vectrának hívják majd.

Két év múlva kap utódot az Opel Vectra. A GM Europe vezetője, Carl-Peter Forster elárulta, hogy az autót nem Vectrának hívják majd. Az ok igazán egyszerű, az új autó a jelenlegihez képest drasztikusan új irányzatot, formavilágot követ majd, ezért egy teljesen új imázst akarnak kidolgozni neki, amihez egy új név sokkal jobban passzol.

Egyelőre nem tudni biztosan, hogy miként nevezik majd a következő középkategóriás Opelt, de bennfentesek tudni vélik, hogy a 2003-ban bemutatott Insignia nevét örökli majd. Arról sincs egyelőre semmilyen információ, mit is takarhat a radikális új irányzat, de egyesek szerint a Mercedes CLS kupés megoldása lehet e mögött.

Hamarosan minderre fény derülhet, hiszen várhatóan jövő márciusban, a Genfi Autószalonon már egy tanulmányautóval megmutatja a jövőt az Opel. A szériaautót egy évvel később ugyanott leplezik le, majd 2008 közepétől már a kereskedőknél lesznek az első járművek.

A motorpalettán olyan elemeket találunk majd, mint a turbós, 1,6-os benzinmotort 178 lóerővel, vagy az 1,9-es turbódízel 168 lovas változatát. Ezenkívül lesz 1,8-as benzines 138 pacival és V6-os dízel 200 lóerős teljesítménnyel is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik