Élet-Stílus

Vér folyt az isztambuli repülőtéren

A Turkish Airlines alkalmazottjai az évzáró parti keretében egy tevét áldoztak fel az isztambuli nemzetközi repülőtéren. A légitársaság vezetője búcsút mondhat az állásának.

A Turkish Airlines légitársaság állatáldozattal ünnepelte meg az egész éves kiváló teljesítményét. A 700 kilogramm súlyú tevét a Turkish Airlines munkatársai vásárolták meg és fogyasztották el a repülőtéren. Ez a tett azonban felháborította az isztambuli nemzetközi repülőtér igazgatóságát. – Nem kértek engedélyt a teveáldozatra – nyilatkozta az isztambuli repülőtér szóvivője a BBC-nek, hozzátéve, hogy a légitársaság vezetőjét a nyomozás lezárultáig felfüggesztették az állásából.


A tevehús fogyasztása egyébként mindennapos dolognak számít Törökországban, az állatáldozás pedig – különösen a birka levágása – az Áldozati Ünnep része. A repülőtér igazgatósága szerint a Turkish Airlines – amelyet éppen a múlt héten választottak be a Lufthansa Star Alliance nevű, légitársaságokat tömörítő szövetségbe – ezúttal túl messzire ment.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik