Élet-Stílus

NHL: újra megy a góllövés a Canucks-nak

A liga átlagban legkevesebb gólját szerző együttese, a Vancouver szerdára virradóra már az első negyedben négyet berámolt a Phoenix-nek, és ezzel alaposan megkeserítette Ed Jovanovski visszatérését.

A 30 éves védő hét évet húzott le a Vancouverben, de a nyáron lejáró szerződését nem hosszabbították meg a kanadai együttesnél. Jovanovski ezért nyáron ötéves, 32,5 millió dolláros szerződést írt alá a Wayne Gretzky által irányított Phoenix Coyotes-szal. A védő az idei alapszakaszban először lépett fel egykori sikereinek a helyszínén, de nem sokat tudott hozzátenni csapata játékához.

A prérikutyák már az első 20 perc után elveszítették a mérkőzést: az Északnyugati csoport utolsó helyén tanyázó, és meccsenként átlagban 2,19 gólt szerző (a liga legrosszabb mutatója) Vancouver ugyanis négyszer is bevette az első harmadban Mikael Tellqvist kapuját.

Gretzky nem is nézte tovább a 14 lövésből 4 gólt kapó svéd kapus produkcióját, és a második harmadra már Curtis Josephet küldte pályára. Ő sem maradt azonban sokáig a jégen, miután megsérült. A második harmadban még egyszer beköszönt a Canucks, és onnantól kezdve a megnyugtató előny birtokában érezhetően visszakapcsolt. A Phoenix valamicskét faragott a hátrányból, de egy pillanatig nem forgott veszélyben a vendéglátók győzelme.

Ray Emery 43 védéssel segítette győzelemhez az Ottawa Senatorst a Detroit Red Wings ellen a legutóbbi játéknapon. Az Anaheim szoros mérkőzésen legyűrte a Floridát, a Buffalo szintén egy góllal verte a New Jersey-t, a Toronto hét meccse tartó veretlenségi sorozata pedig hazai pályán a Tampa Bay ellen szakadt meg.

NHL, alapszakasz, 69. játéknap
New Yersey Devils-Buffalo Sabres 2-3
Philadelphia Flyers-New York Rangers 1-3
Florida Panthers-Anaheim Ducks 4-5
Detroit Red Wings-Ottawa Senators 2-3
Montreal Canadiens-Boston Bruins 4-3
Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 5-4
St. Louis Blues-Chicago Blackhawks 2-3
Nashville Predators-Edmonton Oilers 3-2
Dallas Stars-Columbus Blue Jackets 1-3
Calgary Flames-Minnesota Wild 5-2
Vancouver Canucks-Phoenix Coyotes 5-2
Los Angeles Kings-San Jose Sharks 1-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik