Élet-Stílus

Németh András: nincsen magyarázat

A magyar női kézilabda-válogatott hétgólos vereséget szenvedett kedden a németektől a svédországi Európa-bajnokságon. Németh András szövetségi kapitányt telefonon értük el.

– Csalódott tűnik a hangja.
Csodálkozik ezen?!

– Természetesen nem, de árulja el, milyen szakmai okai vannak a váratlan és csúfos vereségnek?
Igazából nem tudok erre válaszolni, nincs is idő arra, hogy hosszasan eltöprengjek azon, mi történt a németek ellen, hiszen ma újabb nehéz feladat vár ránk. Mindenestre borzasztó volt megélni a tegnapi mérkőzést, később érdemes lesz kivesézni a hibákat.

– A lányok túltették magukat a kudarcon?
– A sűrű program miatt nem lehet keseregni a múlton, visszafelé tekintgetni, nekünk most csak előre szabad néznünk. Nincs is más választásunk.

– Ma délután, a legyelek ellen lesz-e változás a tegnapi mérkőzéshez képest?
Remélem, igen: jobban kézilabdázunk.

– Személyi változásra gondoltunk…
– Csak egy poszton tudok változtatni, a jobbszélső helyén kap más lehetőséget (Balogh Bea helyett Kovacsicz Mónika bizonyíthat – a szerk.)

– Mit kell tudni a következő ellenfélről?
Nem hemzsegnek a klasszisok a lengyel csapatban, ettől függetlenül kemény ellenfél lesz, hiszen nagyon jó formában van, elkapta a fonalat. Elsősorban a macedónok ellen 17 gólt szerző Karolina Kudlaczot kell kikapcsolnunk a játékból.

– Előzetesen úgy nyilatkozott, hogy az első hat közé várja a csapatot. A németek elleni vereséggel a hátunk mögött milyen helyezéssel lenne elégedett?
Ebbe most nem érdemes belemenni, elvégre a mi jelenlegi helyzetünkben mindig a következő mérkőzés a legfontosabb – és azon nyerni kell.

A magyar csapat programja:
Magyarország–Lengyelország, szerda, 15.00
Magyarország–Norvégia, csütörtök, 19:15

Középpdöntő, az I. csoport állása:
1. Norvégia 6 pont, 2. Magyarország 4 (99-79), 3. Németország 4 (86-74), 4. Lengyelország 2 (76-95), 5. Ausztria 2 (75-100), 6. Macedónia 0.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik