Élet-Stílus

4000 Passatot hívnak vissza idehaza

Az eddig elkészült új Passatok jelentős részét kénytelen visszarendelni szervizeibe a Volkswagen. A 2005 óta készülő autóknál az ablaktörlőmotorral akadtak problémák, de összeszerelési gondok is vannak.

Német lapértesülések szerint körülbelül 300 000 autót érinthet a Volkswagen konszern nagyszabású visszahívási akciója. A problémák a német cég igazán sikeres modelljénél, a Passatnál jelentkeztek.

A dízel modellek esetében az üzemanyaghűtő tartójánál találtak törést, ami problémát okozhat az üzemanyag-ellátásnál. Az 200 lóerős, 2,0 literes turbómotor esetében egy vákuumcsővel vannak gondok, ez is eltörhet, amitől a fékrásegítő teljesítménye csökkenhet.

Ezen felül, nagy eső esetén beázhat az ablaktörlőket mozgató motor, ez a víztől tönkremehet. A szerkezetet egy beszállítótól vásárolja a Volkswagen. A cég jelentése leszögezi, teljesen nem mehet tönkre a fékrásegítés, illetve hogy a szerelési problémákat már orvosolták.

A visszahívás a 2005-től egészen napjainkig gyártott modellekre vonatkozik, melyeket a Volkswagen a szervizeibe rendel be. Ott a javítás egy órát vesz igénybe.

Magyarországon 4000 autót érint a visszahívási akció. A műszaki dokumentációt a kereskedések még ezen a héten megkapják, és megkezdődik a tulajdonosok kiértesítése is. Őket a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. a Belügyminisztériumon keresztül keresi meg, így ugyanis – az autók adatai alapján – könnyebb megtalálni a közben továbbértékesített autókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik