Élet-Stílus

Német ellenfelet kapott a Veszprém

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntőjébe négy spanyol, három német és az MKB Veszprém együttese jutott. A magyar bajnok elkerülte a spanyol armadát, de a THW Kiel ellen is nagyon nehéz dolga lesz.

Az elmúlt években a spanyol csapatok nyerték a kézilabda BL-t, csak 2002-ben sikerült megtörnie a Magdeburg együttesének a Barcelona, a San Antonio, illetve a Ciudad Real egyeduralmát. Idén is a spanyol gárdák a legnagyobb esélyesek, ezért a veszprémiek edzője nem volt elégedetlen a sorsolással.

Az első mérkőzést február 24-én vagy 25-én Veszprémben, az egy héttel későbbi visszavágót pedig a Bundesliga jelenlegi éllovasának otthonában rendezik. A Kiel az előző idényben a legjobb nyolc között vérzett el, előtte, 2004-ben viszont megnyerte az EHF Kupát.

Zdravko Zovko, a magyar bajnok horvát edzője a Pick Szegedet egyetlen gólnyi különbséggel legyőző spanyol Valladolidot, vagy pedig az exveszprémi Fazekas Nándorral felálló német Gummersbachot szerette volna ellenfélnek. „A Kiel Európa és így a világ egyik legjobb csapata. Nagyon kemény párharc lesz majd február végén, március elején. Kérdés, hogy a németországi világbajnokságról hazatérő játékosok milyen formában lesznek. Ha a mi sérültjeink addigra ismét csúcsformában lesznek, akkor van ötven százalék esélyünk a továbbjutásra.”

Zovko örült annak, hogy megismétlődik az előző kiírás spanyol házidöntője: a címvédő Ciudad Real a Portland San Antonióval mérkőzik, így csak az egyik sztáralakulat mehet tovább.

A Bundesliga második helyén álló, és az előző körben a szlovén Celjével szemben tízgólos hátrányt ledolgozó Flensburg-Handewitt a Nagy Lászlót foglalkoztató spanyol Barcelonával csatázik. A negyedik párharcban pedig a Szegedet búcsúztató Valladolid a Gummersbachhal találkozik.

Bajnokok Ligája
MKB Veszprém-THW Kiel (német)
Valladolid (spanyol)-VfL Gummersbach (német)
Ciudad Real (spanyol)-Portland San Antonio (spanyol)
Flensburg-Handewitt (német)-FC Barcelona (spanyol)

EHF Kupa
Magdeburg (német)-FC Köbenhavn (dán)
Grasshoppers (svájci)-Paris Handball (francia)
Dunkerque (francia)-Skjern (dán)
Aragon (spanyol)-Bidasoa Irun (spanyol)

KEK
Bjerringbro-Silkeborg (dán) – Ademar Leon (spanyol)
HCM Constanta (román)- RK Zagreb(horvát)
Vardar Szkopje (macedón)-Boszna Szarajevo (bosnyák)
HSV Hamburg (német)-Portovik Juzsnyij (ukrán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik