Élet-Stílus

A németek avatják fel az új Wembleyt?

Számos hírforrás szerint Anglia-Németország barátságos labdarúgó-mérkőzéssel avatják fel az új Wembley-stadiont, ugyanakkor a szigetországi szövetség szóvivője ezt nem erősítette meg.

Anglia és Németország legjobbjai a tervek szerint 2007. augusztus 22-én csapnak majd össze az új Wembley-stadionban, amelynek építési költségei megközelítik 800 millió fontot, az átadására pedig valamikor a jövő év közepén kerülhet sor.

Joachim Löw szövetségi edző hétfő délután jelentette be, hogy az álatala vezetett német csapat meghívást kapott az Angol Labdarúgó-szövetségtől (FA) az új Wembleyt felavató barátságos mérkőzésre. Itt jön csavar a történetbe, az FA szóvivője ugyanis mindezt nem erősítette meg, mi több, sejtelmesen még megjegyezte: “Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bármit is bejelentsünk, vagy tervezgessünk.”

Meglehet, a fenti szavakat az óvatosság szülte, lévén, hogy az új Wembley-stadion átadási idejét műszaki, valamint finanszírozási okokból több alkalommal is módosították. Az aréna kapuit az eredeti tervek szerint 2006 elején kellett volna megnyitni.


Ezzel együtt az Anglia-Németország nyitómérkőzés ötlete több okból is jónak tűnik. A két nemzet válogatottja ősi ellenfél (eddigi 29 mérkőzésen 14 angol, 11 német győzelem született), másfelől pedig e két csapat játszotta régi Wembley búcsúmeccsét, 2000 októberében 1-0-ra a Nationalelf nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik