Élet-Stílus

NBA: tovább ragyog a Suns (videó)

A Phoenix Suns sorozatban tizedik győzelmét aratta charlotte-i sikerével az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A Lakers Kobe Bryant 34 pontjával verte a bajnokesélyes San Antonio Spurs-t.

A tavalyi szezonban is az esélyesek között emlegették a Phoenix Suns együttesét, de mivel a gárda egyik kulcsjátékosa, Amare Stoudemire állandóan sérüléssel bajlódott, Steve Nash-ék szoros csatában alulmaradtak Dirk Nowitzkiék ellen a konferenciadöntőben.

Idén már nem csak Steve Nash cipeli a hátán a csapatot, hanem Stoudemire is meccsről-meccsre bizonyít. A rendkívülien gyors és mozgékony center 22 pontot szerzett a Charlotte ellen, és további 12 lepattanóval segítette a csapatát. Az arizonai gárdában hatan is 10 pont felett dobtak, és végül simán, 30 ponttal verték a Bobcats együttesét.

“Nem lehetett panasz a játékunkra ma este. Ilyen produkcióval bajnokságot lehet nyerni. A palánk alól, és kívülről is jól céloztunk.” – nyilatkozta a találkozót követően a meccs hőse.

A bajnokesélyes San Antonio hétfőre virradóra a Los Angeles Lakers otthonában szenvedett hétpontos vereséget. A hazaiak a sikert elsősorban a térdsérüléséből felépült Kobe Bryantnek köszönhetik: a liga egyik legponterősebb játékosa 34 pontot szórt Duncanéknak, akik a 11. idegenbeli találkozóján mindössze harmadszor kaptak ki.

A harmadik negyed elején még öt ponttal vezetett 2005 bajnoka, de ekkor védekezésben rákapcsolt a

Lakers, egy 24-6 sorozatot produkálva ellépett riválisától, és a meccs hátralévő részében biztosan megőrizte az előnyét. A Spurs-nél a cserepados Manu Ginobili 23 pontot termelt, Tony Parker két egységgel kevesebbet gyűjtött, és Tim Duncan 16 pontot és 13 lepattanót szedett össze.

NBA, alapszakasz, 39, játéknap
Toronto Raptors-Portland TrailBlazers 83-93
Charlotte Bobcats-Phoenix Suns 84-114
Sacramento Kings-Atlanta Hawks 117-92
Seattle SuperSonics-Golden State Warriors 117-115
Los Angeles Lakers-San Antonio Spurs 109-99

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik