Élet-Stílus

K1-ben folytatja olimpiai bajnok birkózónk

Majoros István olimpiai bajnok birkózó a napokban aláírta szerződését a debreceni székhelyű FSPU Hungary promóciós céggel, így immár minden akadály elhárult, hogy valóra válthassa élete egyik álmát, azaz részt vehessen a K-1-ben.

Az athéni ötkarikás játékok aranyérmese már régóta szerette volna kipróbálni magát ebben a küzdősportban, ráadásul éppen abban a szabályrendszerben – MMA-ben -, amely talán a legközelebb áll a stílusához. Az MMA-ban ugyanis a már jól ismert – kickbox alapjaira épülő – K-1 szabályrendszer mellett engedélyezett a földharc is. Egy mérkőzés alapesetben 2×5 percig tart, a versenyzők nyitott kesztyűben vívnak meg egymással. Az nyilvánvaló, hogy Majoros a birkózás technikai alapjaival tökéletesen tisztában van, ám hogy az öklével is minél hatékonyabban tudjon dolgozni, Kovács István olimpiai bajnok segítségét is igénybe veszi.

Az FSPU meg is szervezte Majoros első meccsét, mégpedig nem is akárki ellen. A kecskeméti illetőségű sportoló azzal a japán Jamamotóval néz farkasszemet december 31-én Oszakában, aki az elsőszámú sztárnak számít a 60 kilogramm alatti súlycsoportban. Az összecsapás érdekessége, a két versenyzőnek jó esélye van arra, hogy a következő, pekingi olimpiai játékokon is találkozzon egymással birkózásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik