Élet-Stílus

NHL: otthonában félelmetes a Calgary

A Calgary sorozatban kilencedik hazai mérkőzését nyerte meg az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján.

Vasárnapra virradóra a kanadai rivális Vancouver került a padlóra (stílszerűbben: a jégre) a Pengrowth Saddledome-ban. A Canucks jól tartotta magát, remek hajrával 4-1-ről feljött egy gólra, Alex Tanguay üres kapus találata azonban pontot tett a csata végére. A Flames sorozatban kilencedik hazai győzelméhez Jarome Iginla egy góllal és két assziszttal járult hozzá, ezzel a teljesítménnyel a mezőny legjobbja címet is kiérdemelte.

A Calgary az otthonában, a ligaelső Anaheim pedig idegenben remekel, a “kacsák” ugyanis zsinórban ötödször nyertek az aktuális rivális otthonában. A Tampa elleni 4-3-as diadalból Dustin Penner két góllal, Teemu Selanne góllal és gólpasszal, Shawn Thornton pedig két góltérő átadással vette ki a részét.

A Pittsburgh Atlantában lezárta négy mérkőzést felölelő nyeretlenségi szériáját, a hosszabbításba torkollott találkozót az idén negyedszer eredményes Colby Armstrong döntötte el, midőn a kapusról kipattanó korongot a ketrec jobb oldalába vágta.

A Phoenix-Dallas és a Minnesota-Chicago ütközet is a hirtelen halálig tartott. Az előbbit a duplázó Jere Lehtinen, az utóbbit pedig a mesterhármast jegyző 29 éves Mark Parrish döntötte el a vendég, illetve a második esetben a hazai együttes javára.

A New Jersey és a Detroit az ötös szám bövkörében volt szombaton: Bostonban 5-1-re nyerő Devils egymásutáni ötödik diadalát könyvelte el, míg a Red Wings öt emberelőnyös góllal verte a Torontót.

NHL, alapszakasz, 66. játéknap:
Atlanta Thrashers-Pittsburgh Penguins 3-4 – h.u.
Boston Bruins-New Jersey Devils 1-5
Detroit Red Wings-Toronto Maple Leafs 5-1
Montreal Canadiens-Buffalo Sabres 2-3 – sz.u.
New York Islanders-Florida Panthers 5-4 – sz.u.
Philadelphia Flyers-Washington Capitals 3-5
Tampa Bay Lightning-Anaheim Ducks 3-4
Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 5-4 – h.u.
St. Louis Blues-Columbus Blue Jackets 1-5
Phoenix Coyotes-Dallas Stars 3-4 – h.u.
Calgary Flames-Vancouver Canucks 5-3
Los Angeles Kings-Colorado Avalanche 5-4
San Jose Sharks-Nashville Predators 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik