Élet-Stílus

Bombagóllal mentett pontot a Chelsea (videó)

Drámai végjátékban tartott otthon egy pontot az Arsenal együttese a Chelsea elleni londoni rangadón. A forduló győztese így a Manchester United, amely még szombaton nyert a városi derbin.

A Premier League egyetlen vasárnapi összecsapásán óriási iramot diktáltak a felek, de a Stamford Bridge közönsége sokáig nem láthatott gólt. Jose Mourinhéknak mindenképpen nyernie kellett volna, hogy megközelítsék a listavezetőt.

A Chelsea óriási elánnal kezdett, de a helyzeteiket nem értékesítették, de a másik oldalon – a sérült Henry nélkül – sem volt jobb a helyzet. A Kékek az utolsó húsz percet nagyon megnyomták, de teljesen váratlanul az Arsenal volt eredményes egy kontrából. Flamini és Hleb játszott össze a tizenhatos előtt, és a francia lövésébe a lassan mozduló Hilario csak beleütni tudott.

A Kékek közel álltak ahhoz, hogy 2004 februárja után ismét bajnokit veszítsenek otthonukban (akkor is az Arsenal volt az ellenfél), de a 84. percben jött Michael Essien, aki 30 méterről irdatlan nagy gólt ragasztott Jens Lehmann hálójába. A Chelsea egyik legjobbjának Lampard gurította le a labdát, és a ghánai klasszis külsővel úgy csavarta a jobb sarokba, hogy a német portásnak esélye nem volt a hárításra.

A hátralévő percekben óriási nyomás nehezedett az Ágyúsok kapujára, de először Essien majd Lampard is csak a kapufát találta el. A döntetlen egyben azt is jelenti, hogy az éllovas




Bombagóllal mentett pontot a Chelsea (videó) 1

Essien bombagólja

Bombagóllal mentett pontot a Chelsea (videó) 1
Bombagóllal mentett pontot a Chelsea (videó) 3

Manchester United immár nyolc ponttal előzi meg a második helyen álló Chelsea-t, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál.

Premier League, 17. forduló
Chelsea-Arsenal 1-1 (0-0)
Gól:
Essien (84.), illetve Flamini (78.)

Szombati eredmények:
Bolton Wanderers-West Ham United 4-0
Blackburn Rovers-Newcastle United 1-3
FC Liverpool-Fulham 4-0
Middlesbrough-Wigan Athletic 1-1
Portsmouth-Everton 2-0
Tottenham Hotspur-Charlton Athletic 5-1
Watford-Reading 0-0

Hétfői program
Sheffield United-Aston Villa 21 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik