Élet-Stílus

Blatter: felejthetetlen búcsú

"Felejthetetlen marad ez a felemelő búcsú, megtiszteltetés volt számomra is, hogy itt lehettem" - mondta szombaton telefonon Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke a még kórházban lévő Schmitt Pál MOB-elnöknek.

Franz Beckenbauer, a németek világhírű “Császára” is hasonló véleményen volt: “Azt hiszem, labdarúgót még nem búcsúztattak ilyen méltóságteljesen, ilyen emlékezetesen, mint Puskás Ferencet, de megérdemelte…” – fogalmazott.

A temetésre különgéppel érkezett német küldöttség tagjai az elutazás időpontját megváltoztatva még a Szent István-bazilikában celebrált szentmisén is jelen voltak, s Beckenbauer megtiszteltetésnek vette, hogy az egyik könyörgést ő mondhatta el az elhunytért.

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Labdarúgó Szövetség a szertartás után a nemrég megnyílt New York Palace szállóban fogadást adott a külföldi vendégek tiszteletére. Sólyom László köztársasági elnök gyászbeszédében hangoztatott kijelentése, amely szerint Puskás Ferenc meghatározó, kiemelkedő szerepet töltött be összetartó erejével, egyesítő szellemével, már a díszvacsorán is igazolódott: Lamperth Mónika sportot is felügyelő önkormányzati és területfejlesztési miniszter és Orbán Viktor volt kormányfő egy asztalnál foglalt helyet.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke, az egyik házigazda köszönetet mondott a vendégeknek a részvételért és Puskás Ferenc arcképével díszített ezüst emlékérmet nyújtott át valamennyiüknek. Kamuti Jenő, a MOB főtitkára pedig Schmitt Pál nevében köszöntötte a megjelenteket.

Az asztaloknál csaknem mindenkinek akadt valamilyen kedves, többnyire derűs élménye, emléke Puskás Ferencről, akivel kapcsolatban egyöntetű volt az a vélemény, hogy eltávozott ugyan, de emlékét örökre megőrzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik