Élet-Stílus

Pro Tour: kizárták a Discoveryt

A spanyolországi doppingbotrányba keveredett olasz Ivan Basso szerződtetése miatt a Pro Tour-csapatok szövetsége (IPCT) kizárta soraiból a Discovery Channelt, Lance Armstrong egykori istállóját.

A hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong egykori csapata azért nem vehet részt a sorozat versenyein, mert a tagok korábban megegyeztek, hogy senkit sem igazolnak le, akinek bármi köze van a spanyol dr. Eufemiano Fuentes körül fél éve zajló nyomozáshoz. Az idei Giro d’Italián győztes olasszal – aki a doppingügyben való érintettsége miatt nem indulhatott a Tour de France-on – úgy állapodott meg a Discovery, hogy bíróság vagy sportfegyelmi bizottság kérésére köteles DNS-mintát szolgáltatni.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) időközben véletlenszerű ellenőrzést hajtott végre a Discovery-csapat texasi bázisán. Az orvosok vizeletmintát kértek a bringások többségétől, Bassotól azonban vért is vettek. “Már nem lepődöm meg semmin. Ebben az évben ugyanis ez volt a tizenötödik vérvételem. De nem tartok semmitől – mondta Basso.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik