Élet-Stílus

NBA: Iversont hazazavarták

Áll a bál Philadelphiában. Allen Iverson minden bizonnyal távozik a Sixerstől, a csapat szombatra virradóra már 31 éves szupersztárja nélkül szenvedett vereséget a Washington Wizardstól.

A Philadelphia sorozatban hatodszor kapott ki az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, szombatra virradóra a Washington páholta el a “hetvenhatosokat”. Gilbert Arenas 32 ponttal nőtt a mezőny fölé, a vesztes Phillyből pedig Chris Webber (21) és Kyle Korver (20) emelhető ki. A csapat legnagyobb sztárja, Iverson nem lépett pályára a mérkőzésen, és nagyon úgy fest, többet nem is látjuk a Philadelphia szerelésében. Billy King elnök utóbb elmondta: Iversont hazazavarták a Washington elleni ütközet előtt, mert a játékos nem jelent meg az együttes csütörtöki gyakorlásán, különben is a hozzáállásával már korábban is gondok adódtak.

King megjegyezte, szó sincs felfüggesztésről, ugyanakkor a 31 éves kosaras jövőjéről bővebben csak a szombati, Orlando elleni találkozót követően esik majd szó. Persze ezek után meglepő lenne, ha Iverson Philadelphiában maradna, állítólag a Boston és a Dallas máris csábítja. “Mindenkinek az lesz a legjobb, ha veszem a kalapom. Utálom ezt mondani, hiszen nagyon szeretem a csapattársaimat, a várost, és én tényleg innen akartam nyugdíjba menni” – nyilatkozta Iverson. Az agyontetovált kosaras eddig 11 évet húzott le a Sixersben; 2001-ben egészen a nagydöntőig vitte a philadelphiai az együttest.

Ami játéknap további eseményeit illeti. Nos, a Phoenixből nem vett ki túl sokat a csütörtöki, kétszeri hosszabbításos 157-161 New Jerseyben, és sorozatban kilencedik győzelmével Bostont is bevette. Az utóbbi 12 meccséből 11-et nyerő Sunsban Shawn Marion 29 ponttal, Steve Nash pedig 16 ponttal és 14 gólpasszal zárt. A Houston fennállásának legkevesebb (62) pontját kapta Charlotte-ban, míg a Los Angeles Clippers hetedik idegenbeli találkozóján sem tudott győzni. Tovább kell várnia pályafutásának ezredik sikerére Jerry Sloannak: a 15/5-ös mérleggel ligaelső Utah mestere még nem ünnepelhetett Minneapolisban.


NBA, alapszakasz, 37. játéknap:
Indiana Pacers-Portland TrailBlazers 108-95
Orlando Magic-Detroit Pistons 83-87
Charlotte Bobcats-Houston Rockets 62-92
Boston Celtics-Phoenix Suns 111-116
Minnesota Timberwolves-Utah Jazz 110-103
Philadelphia 76ers-Washington Wizards 98-113
San Antonio Spurs-Los Angeles Clippers 111-82
Chicago Bulls-Toronto Raptors 93-90
Milwaukee Bucks-Memphis Grizzlies 100-94
Denver Nuggets-Miami Heat 123-107
Los Angeles Lakers-Atlanta Hawks 106-95
Seattle SuperSonics-New Orleans Hornets 94-74

Ajánlott videó

Olvasói sztorik