Élet-Stílus

Sevcsenko nem „érinthetetlen”

José Mourinho, az angol Chelsea labdarúgócsapatának portugál edzője kilenc „érinthetetlen" játékost nevezett meg klubjából egy angol napilapnak, s ezek között nem szerepel az új idényre szerződtetett ukrán sztár, Seva, azaz Andrij Sevcsenko.

A kilenc játékos: Claude Makelele, Michael Essien, Frank Lampard, Michael Ballack, John Terry, Ricardo Carvalho, Ashley Cole, Didier Drogba és a sérült kapus, Peter Cech.

„Ők a legjobb játékosaim. Azért emelem ki őket, mert a pályán nagyszerűt nyújtanak. Ha Roman Abramovics (a Chelsea orosz tulajdonosa) megkérne, hogy akármelyiküktől váljak meg, azonnal itt hagynám a klubot” – nyilatkozta a portugál szakvezető, majd hozzáfűzte: „Seva még nem tagja ennek a körnek. Idő kell neki, míg hozzászokik a Premier League-hez.”

A 30 éves ukrán támadó – aki csütörtökön úgy nyilatkozott: gyenge formája miatt otthagyná az angol bajnoki címvédőt – a nyáron mintegy 50 millió euróért érkezett Londonba Olaszországból, az AC Milantól. Azóta mindössze három gólt szerzett a bajnokságban, és csak egyszer volt eredményes a BL-sorozatban, kedden, a bolgár Levszki Szófia ellen.

A Porto egykori menedzsere ennek ellenére kiállt az alulteljesítő ukrán sztár mellett: „Teljesen más futballt játszanak Olaszországban és Angliában. Thierry Henry példája is ezt mutatja” – nyilatkozta Mourinho. A Premier League egyik legjobb támadója az első 12 angol élvonalbeli mérkőzésen csak egyetlen gólt szerzett, miután a Juventus-tól az Arsenalhoz igazolt. „Időt kell adnunk Sevának. Őt is nagyon zavarja, hogy nem tud olyan teljesítményt nyújtani, mint a Milan együttesében.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik