Élet-Stílus

Ronaldinho: briliáns pillanat volt

A Barcelona címvédőhöz illő magabiztossággal nyert a Werder Bremen ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája legérdekesebb keddi mérkőzésén, így a Chelsea mögött csoportmásodikként jutott a kieséses szakaszba. A németek az UEFA Kupában folytathatják.

A Nou Campban 95 824 néző előtt a spanyolok gyakorlatilag negyedóra után elintézték a Brémát. Ronaldinho cseles szabadrúgásgólja (13. perc), majd Gudjohnsen találata (18.) után eldőlt az összecsapás. „Ezt a trükköt gyakoroltam egész héten edzésen” – árulta el Ronaldinho góljáról. A brazil zseni a felugró sorfal alatt, laposan lőtte a labdát a bal alsó sarokba. „Briliáns pillanat volt” – lelkendezett Frank Rijkaard, a Barca vezetőedzője. „Ez a találat megnyugtatott bennünket, és megkönnyítette a folytatást.”

Ronaldinho zseniális

„Már az első félidőben eldöntöttük a meccset” – nyilatkozta az első gól szerzője. Gudjohnsen szerint nem tragédia, hogy csak a második helyen végeztek a csoportban, hiszen csak egy meccset veszítettek el. „Nagyon koncentráltan kezdtünk, és mindenki láthatta, milyen remekül megértjük egymást a pályán Giulyvel.”

„Nem jöhet át így egy labda a sorfalon!” – dühöngött ugyanakkor Thomas Schaaf, a brémaiak trénere Ronaldinho gólja miatt. A kapus Wiese szerint nem követtek el hibát a társai: „Nagyon okosan csinálta Ronaldinho, az ilyen megmozdulásai miatt tartják az egyik legjobb futballistának.” A vendégek vb-bronzérmes védője, Per Mertesacker is a brazilt dicsérte, és kijelentette, hogy a csapata az első húsz percben nem Bajnokok Ligája-színvonalon játszott.

Hamar dűlőre vitte a Roma is

A halálcsoport mellett az utolsó fordulóra a D jelű négyesben nem dőlt csak el a továbbjutók kiléte. A Roma végül egy sovány hazai győzelemmel legyűrte a Valenciát, és a Sahtar így csak az UEFA Kupában folytathatja.

Korán megnyugodhattak az olasz csapat hívei, miután Cristian Panucci már a 13. percben betalált a vendég Valencia hálójába. „Nem volt egy szép meccs, kár lenne tagadni, de az eredmény és a továbbjutás mindennél fontosabb” – értékelt Luciano Spalletti vezetőedző. „A fiúk remekül felkészültek, és nagyon érett játékot mutattak be. Hogy őszinte legyek, miután az előnyt megszereztük, már egy percig sem aggódtam.”

A szinte a teljes kezdőcsapatát hetek óta nélkülöző spanyol gárda – érthető módon – nagyon gyenge produkciót nyújtott, Francisco Escriba másodedző azonban megvédte a játékosokat: „Higgyék el, a teljesítményünk nem azért volt ilyen, mert már a zsebünkben volt az első hely. Játékosaink úgy küzdöttek, ahogy tudtak, de a rengeteg sérülés miatt csak ennyire futotta az erejükből.”

A csoport másik mérkőzésén az ukrán Sahtar Donyeck görögországi pontszerzésével a csoport harmadik helyén végzett, s ezzel az UEFA Kupában folytathatja szereplését tavasszal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik