Élet-Stílus

Nedved a visszavonulásával fenyeget

Pavel Nedved, az olasz Juventus cseh klasszisa visszavonulásával fenyeget, amiért öt mérkőzésre szóló eltiltását kapott.

A 34 éves játékos a Genoa elleni, 1-1-es döntetlenre végződő bajnoki hosszabbításában kapott piros lapot, amiért rátaposott az egyik ellenfele bokájára. Az esetet követően reklamálni kezdett Roberto Farinánál, majd lefelé menet rálépett a játékvezető lábára.

A bíró jelentésében szándékosnak minősítette a cseh középpályás ez utóbbi tettét, és a fegyelmi bizottság elsősorban ezzel magyarázta a szokásosnál súlyosabb ítéletet. Nedved, aki a bundabotrány miatt a másodosztályba sorolt Juventus vezetőinek kérésére a fellebbezés eredményéig nem áll nyilvánosság elé, az ügynökén keresztül üzente, túlzónak tartja a büntetését. “Zidane csak három meccset kapott, amiért lefejelte Materazzit a világbajnoki döntőben, engem pedig öt mérkőzésre tiltanak el. Miért? Nem szándékosan léptem a bíró lábára. Ha arra megy ki a játék, hogy kibabráljanak a Juventusszal, akkor inkább befejezem a pályafutásom” – tolmácsolta az aranylabdás labdarúgó szavait Mino Raiola menedzser.

A pontlevonás ellenére a második helyen álló, még veretlen Juventusnak a lehető legrosszabbkor jön a cseh a középpályás eltiltása, hiszen sérülés miatt jelenleg a világbajnok Alessandro Del Piero és a francia David Trezeguet sem bevethető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik