Élet-Stílus

NBA: lendületben a Phoenix

Zsinórban hetedik mérkőzését abszolválta győzelemmel a Phoenix együttese az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Az arizonai csapatot a Sacramento sem tudta megállítani, mi több: a “királyok” méretes pofont kaptak a US Airways Centerben (127-102). Steve Nash 11 ponttal és 20 (!) assziszztal, Leandro Barbosa 26, Shawn Marion 23 ponttal, míg Amare Stoudemire egy laza dupla-duplával (17 pont, 13 lepattanó) járult hozzá a Phoenix újabb, zsinórban hetedik sikeréhez.


“A saját játékunkat játszottuk, és Steve (Nash) is kiosztott néhány remek passzt” – nyilatkozta széles mosollyal az arcán Marion, aki az első hét dobásából egyet sem rontott el, végül a mezőnyből 11/16-os, a büntetővonalról pedig 1/3-as mutatóval zárt.

Persze nem csak vele, hanem az egész csapattal elégedett lehet Mike D’Antoni főedző. És elégedett is. “A fiúk nagyszerűen osztották le a labdákat, jó volt nézni” – szólt szakember, aki arra is büszke lehet, hogy a rossz, 1-5-ös szezonrajt után az általa gardírozott legénység felállt a padlóról, jelenleg a második helyen áll a Csendes-óceáni csoportban, és legutóbbi tíz meccséből csak egyet vesztett el.

Ami a nap további mérkőzéseit illeti: a Portland véget vetett a Detroit ötmeccses győzelmi szériájának; a Trail Blazers Zach Randolph (30 pont, 13 lepattanó) vezetésével idegenben fektette két vállra a Pistons alakulatát. A címvédő Miami a szezonbeli tizedik vereségét könyvelte el, miután négy ponttal kikapott a Los Angeles Clippers vendégeként. A Seattle a kisebb sérülés miatt pihentetett Ray Allen nélkül is biztosan verte az Atlantát, éppúgy, ahogy a Houston a Golden State gárdáját – ez utóbbi meccsen Tracy McGrady 31 pontot szerzett. A keddre virradóra 12 mérkőzést felölelő sikersorozatát kénytelen-kelletlen lezáró Dallas a legutóbbi játéknapon újra nyert, az East Rutherfordon 92-75-re verte a New Jerseyt.

NBA, alapszakasz, 34. játéknap:
New Jersey Nets-Dallas Mavericks 75-92
Detroit Pistons-Portland Trail Blazers 85-88
Houston Rockets-Golden State Warriors 118-90
Phoenix Suns-Sacramento Kings 127-102
Seattle SuperSonics-Atlanta Hawks 102-87
Los Angeles Clippers-Heat 101-97

Ajánlott videó

Olvasói sztorik