Élet-Stílus

Itthon a Mikulás hozta a Windows Vistát

A Mikulással egy időben érkezett Magyarországra a Windows Vista, a 2007-es Microsoft Office rendszer és az Exchange Server 2007.

A december hatodikai sajtótájékoztatón Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy az üzleti felhasználók számára már elérhető a Windows Vista operációs rendszer, a 2007-es Microsoft Office rendszer és az Exchange Server 2007 angol nyelvű verziója.

A mennyiségi licenccel nem rendelkező ügyfelek körében a Windows Vista és a 2007-es Office rendszer január 30-tól lesz elérhető. „A magyar verziók megjelenése a mennyiségi licenccel rendelkező ügyfelek számára február közepén, míg a végfelhasználók számára az első negyedév végén várható” – közölte Vityi Péter.

Az amerikai mennyiségi licenccel felhasználók december második hetében már hozzájuthatnak az új operációs rendszerhez. Az amerikai bevezetés azért előzi meg a hazai megjelenést, mert a lokalizáció – magyarítás – még folyamatban van.

Vityi Péter kiemelte, hogy a most bejelentett új operációs rendszer mellett további mintegy 30 alkalmazás is megjelenik a Vistával egyidejűleg, amelyek egy része felhasználói, üzleti, illetve kommunikációs alkalmazás, más részük viszont a Microsoft szervermegoldásainak új változata. Az új operációs rendszer szinte valamennyi elemében már az XML segítségével támogatja az internetes megoldásokat. A sajtótájékoztatón rövid bemutató keretében a Microsoft szakemberei már az új rendszer előnyeit demonstrálták.

A Microsoft vezetője – Steve Ballmer – még november harmincadikán személyesen jelentette be, hogy az üzleti felhasználók számára már elérhető a Windows Vista operációs rendszer, a 2007-es Microsoft Office rendszer és az Exchange Server 2007.

Megjelenést megelőző többfázisú tesztelés időszakában a felhasználók 5 millió példányban töltötték le a három új termék béta-változatát, és értékes visszajelzéseket, javaslatokat küldtek a fejlesztőknek. Ballmer állítása szerint a cég még soha ennyit nem fordított kutatásra és fejlesztésre, s a Windows Vista, a 2007–es Office rendszer és az Exchange Server tesztelése alaposabb volt, mint eddig bármely szoftveré.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik