Élet-Stílus

BL: pengeélen a MU és az Arsenal

A csoportkör hatodik, azaz utolsó fordulójának szerdai játéknapján az elitcsapatok közül a Manchester United és az Arsenal is az életben maradásért küzd majd a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Állás

E-csoport:
1. Lyon* 13
2. Real Madrid* 10
3. Steaua 4
4. Dinamo Kijev 1

F-csoport:
1. Celtic* 9
2. Man. Utd 9
3. Benfica 7
4. Köbenhavn 4

G-csoport:
1. Arsenal 10
2. FC Porto 10
3. CSZKA Moszkva 8
4. Hamburg 0

H-csoport:
1. AC Milan* 10
2. AEK Athén 7
3. Lille 6
4. Anderlecht 3

*Már továbbjutott.


BL: pengeélen a MU és az Arsenal 1

BL: pengeélen a MU és az Arsenal 2

E-csoport: jutalomjáték

Az E jelű négyesben már minden eldőlt, az is kristálytiszta, hogy a francia Lyon elsőként, a spanyol Real Madrid másodikként kvalifikálta magát a tavaszi folytatásra, míg a román Steaua Bucuresti harmadikként átkerül az UEFA-kupába, az ukrán Dinamo Kijev pedig elbúcsúzik a nemzetközi porondtól. Csak az a kérdés, hogyan.


A Real Madridnak mindenestre nem élet-halál kérdése az kijevi találkozó. Fabio Capello edző kilenc fiatal – írhatjuk azt is, hogy névtelen – labdarúgót, úgy mint Adánt, Javi Garcíát, Torrest, Sergiót, De la Redet, Nietót, Matát, Adrián Gonzálezt és Borja Valerót is elvitte magával Ukrajnába, miközben Cicinhót, Gutit, Helguerát, Cannavarót, valamint Reyest sérülés, Ramost eltiltás miatt, Raúlt és Emersont pedig pihentetés céljából nem nevezte a találkozóra.


A Lyont már senki és semmi nem mozdíthatja el az első helyről, számára mégsem mindegy, hogy milyen eredménnyel zárul a Steaua vendégjátéka. A franciák öt győzelemmel zárnák a reguláris szakaszt, ha ez meglesz, azt is elmondhatják, hogy zsinórban nyolc csoportmérkőzést nyertek meg a sorozatban. A Lyon (Le Mans, 1-0), a Real (Bilbao, 2-1), a Steaua (Poli Timisoara, 3-1) egyaránt győzelemmel, a Kijev pedig (Dnipro, 1-1) hangolt a soros BL-ütközetre.

F-csoport: döntő az Old Traffordon

A Manchester Unitednek egy döntetlen is elegendő a továbbjutáshoz, ám abban az esetben búcsúzik, ha kikap a Benficától. Ebben a kvartettben a skót Celtic már biztosította helyét a legjobb 16 között, míg a dán Köbenhavn biztos kieső, azaz az angol és a portugál gárda arról dönt egymás elleni mérkőzésén, hogy melyikük folytassa a BL-ben, illetve kiesőként az UEFA-kupában. “Ez egy igazi döntő ütközet lesz, amolyan mindent vagy semmit találkozó” – mondta Francisco Santos, a Benfica vezetőedzője, aki a főpróbán győzelemre vezette a fiait az ugyancsak BL-résztvevő Sporting Lisbon ellen (2-0).


Ha már itt tartunk, a “vörös ördögök” is jó formában vannak, a hétvégén a Middlesbrough együttesét győzték le idegenben, és jelenleg hat ponttal vezetik az angol bajnokságot. Persze Sir Alex Ferguson most csak a BL-re koncentrál. “Bár Lisszabonban egyszer már megvertük a Benficát, nem vehetjük félvállról a szerdai mérkőzést, hiszen kőkemény kilencven perc vár ránk. Jó esélyünk van a továbbjutásra, és ezt meg kell ragadni” – magyarázta a Manchester United
BL: pengeélen a MU és az Arsenal 3

Kaká és az AC Milan páholyban érezheti magát (EPA)

skót menedzsere. Mind a két edző a legerősebbnek vélt csapatát küldi majd harcba szerda este: a hazaiaknál a hétvégén pihentetett Carrick újra elfoglalja a helyét a középpályán, a másik oldalon pedig a közelmúltban sérüléssel bajlódó Miccoli, Luisao, Nuno Gomes és Kacuranisz is bevethető.


A Celtic csoportelsőként utazott el Koppenhágába, hogy megszerezze első idegenbeli győzelmét. Maloney, Jan Vennegoor of Hesselink, valamint Caldwell sérülés miatt nem tartott a többiekkel.

G-csoport: hárman is továbbjuthatnak

Itt csak annyi bizonyos, hogy szerdán a Hamburg elbúcsúzik az európai kupaporondtól. Ugyanakkor a Arsenalnak a döntetlen eleve nyolcaddöntőt ér, de még vereséggel is továbbjuthat, ha az orosz CSZKA Moszkva nem nyer a pont nélkül álló német Hamburg otthonában. A G-csoport érdekessége, hogy akár három csapat is 11 ponttal zárhat, ehhez a Porto

-Arsenal találkozón döntetlen, míg Németországban vendégsiker szükségeltetik. Ha ez bekövetkezik, az oroszok búcsúznak az egymás elleni eredmények számukra kedvezőtlen gólkülönbsége miatt.

Arsene Wenger, az Arsenal trénere a szezon legfontosabb hetének nevezte e mostanit, csapatára ugyanis nem csak szerdán, hanem a hétvégén is egy markáns mérkőzés, a Chelsea elleni rangadó vár. Gilberto Silva, aki a főpróbán két gólt is szerzett, amondó, az Arsenal van olyan jó, hogy mindkét fronton helyt álljon. “A Tottenham ellen jól ment a csapatnak, hasonló felfogásban kell játszanunk Portóban is, akkor számunkra kedvező eredménnyel térhetünk haza, és készülhetünk a Chelsea ellen” – mondta a brazil középpályás. Rá egyébként különösen nagy szerep hárul szerdán, neki kell összefogni a csapatot, hiszen Rosicky sérülés, Henry eltiltás miatt nem léphet pályára a Sárkány-stadionban.

H-csoport: páholyban az AC Milan

“Bár már megtettük a kötelességünket, azaz továbbjutottunk a csoportból, mindenképpen győzni akarunk szerda este – nyilatkozta Pirlo, az AC Milan világbajnoka, aki mindehhez hozzáfűzte, csapatának célja, hogy elhódítsa a Bajnokok Ligája serlegét. De ne szaladjunk ennyire előre. A G jelű kvartettben ugyanis csak az AC Milan továbbjutása biztos. A jelenleg második, Tőzsér Dánielt is foglalkoztató görög AEK Athén akkor mindenképpen csatlakozik az olasz együtteshez, ha nyer a belga Anderlecht vendégeként. A döntetlen csak abban az esetben elég a görögöknek, ha a Lille sem nyer Milánóban, vereség esetén pedig a franciák kudarca kell a 16 közé jutáshoz. Az athéniak viszont azért sem számíthatnak könnyű találkozóra, mert Juhász Roland belga csapata még versenyben van az UEFA-kupáért: a brüsszeliek sikerükkel, illetve a franciák veresége esetén megszereznék a négyes harmadik helyét. Az AC Milan (Cagliari, 2-2) és az Anderlecht (Beveren, 1-1) döntetlennel, a Lille (Nancy, 3-1), illetve az AEK Athén (Ionikosz Nikea, 2-0) győzelemmel melegített.

BL, csoportkör, 6. forduló, szerda:

E-csoport:
Lyon-Steaua Bucuresti, 20:45
Dinamo Kijev-Real Madrid, 20:45

F-csoport:
Köbenhavn-Celtic, 20:45
Manchester United-Benfica, 20:45 (Viasat3, élő)

G-csoport:
Hamburg-CSZKA Moszkva, 20:45
Porto-Arsenal, 20:45 (Viasat3, felvételről)

H-csoport:
AC Milan-Lille, 20:45
Anderlecht-AEK Athén, 20:45

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik