Élet-Stílus

Korlátozná az idegenlégiósok számát Blatter

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke kijelentette: a hazai és külföldi játékosok csapaton belüli arányát meghatározó, úgynevezett 6+5-ös szabály bevezetése már csak idő kérdése.

“Biztosan életbe lép” – mondta a kicker című magazinnak adott interjújában a svájci sportvezető, aki azt reméli az új rendszertől, hogy általa a szurkolók jobban kötődnek majd klubjukhoz, a fiatal tehetségek több lehetőséghez jutnak, az egyesületek költségvetése pedig alacsonyabb lesz. Hozzátette ugyanakkor, hogy a bevezetés csak lépésről lépésre valósulhat meg.

A 6+5-ös szabály alapötlete Franz Beckenbauertől, a német válogatottal játékosként (1974) és szakvezetőként (1990) is világbajnokságot nyert legendától származik: ő vetette fel, hogy az egyes csapatoknál korlátozni kellene a légiósok számát és meccsenként legalább hat hazai futballistát kellene szerepeltetni.

A FIFA végrehajtó bizottsága kedden és szerdán ülésezik Blatter vezetésével Zürichben, a témák között a 2010-es dél-afrikai világbajnokság időbeosztása, valamint a selejtezők menetrendje és lebonyolításuk módja szerepel. Napirendre kerül a 2009-es Konföderációs Kupa és a 2014-es vb-t megelőző pályázat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik