Élet-Stílus

Hatvanmilliós állami pénz a Puskás-búcsúztatáshoz

Több mint 60 millió forintot tesz ki az állami szerepvállalás Puskás Ferenc temetésével kapcsolatban - erről Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportszakállamtitkára tájékoztatta az MTI-t.

Szombaton, 9 órakor ünnepélyes keretek között felvonják, majd félárbocra eresztik a Magyar Köztársaság lobogóját a Kossuth téren – ez lesz a Nemzeti Gyásznap első eseménye. Az egésznapos rendezvényen a kormány biztosítja a rendőri és mentő készenlétet, a Puskás Ferenc Stadiont és a Hősök terén a katonai búcsúztatást. Ezenkívül a kabinet váltotta meg a sírhelyet, s állja a temetéssel kapcsolatos közvetlen feladatok költségét.

Az ÖTM szakállamtitkársága rendelte meg és finanszírozza a Puskás Ferenc Stadionban felállítandó díszravatalt.

A kormány részéről Lamperth Mónika búcsúzik el az Aranycsapat legendás kapitányától, az önkormányzati és területfejlesztési miniszter Puskás Ferenc özvegyével történt telefonos egyeztetés alapján a bazilikában mond gyászbeszédet.

Schmitt Pál, a kegyeleti bizottság elnöke vasárnap a távirati irodának úgy nyilatkozott, a búcsúztatás legnagyobb költsége 180 millió forint lehet, s hétfőn vár választ a kormánytól arra, hogy mennyit vállal magára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik