Élet-Stílus

Serie A: botladozó üldözők

Az AS Roma és a listavezető Internazionale már szombat este hozta kötelezőt, így az üldözőknek vasárnap kellett nyerniük, ahhoz, hogy ne szakadjanak le a duótól. Ám a tabella harmadik, negyedik és ötödik helyezettje sem szerzett három pontot.

A “bronzérmes” Palermo gólnélküli döntetlent játszott a kiesés ellen küzdő Parma vendégeként, a Livorno hazai pályán kapott ki a szintén alsóházi Chievótól, míg az Empoli Torinóban szenvedett vereséget.

Az AC Milan együttese Szardínia szigetére látogatott három pont megszerzése reményében, de hiába lőtt a két gólt, végül csak döntetlenre futotta. A vébégyőztes olasz válogatott támadója, Gilardino a második félidő elején lőtte a találkozó első gólját, ám Cagliari bátran küzdött, és egy jogos tizenegyessel már öt perc után egyenlített. Carlo Ancelotti legénysége ezután hátrányba került, de Borriello révén legalább pontot sikerült menteniük. A milánói gárdából a 75. percben kiállították az irányító Pirlót, aki hiányozni fog a következő fordulókban.

Az Inter már szombat este hangolt a hétközi, Bayern München elleni BL-rangadóra. A címvédő csapat két argentin (Burdisso 11., Crespo 54.) góllal intézte el az AC Sienát, és ezzel sorozatban a hetedik győzelmét aratta.

A tabella második helyezettje, az AS Roma is már szombaton pályára lépett, és újfent bebizonyosodott, hogy milyen nagy szüksége van Francesco Tottira. A csapatkapitány a második félidőben két tizenegyest értékesített az Atalanta ellen, és ezzel óriási szerepe volt a győzelem kivívásában. Az utóbbi fordulókban parádésan futballozik a fővárosiak sztárja, és szombaton már a hatodik illetve hetedik gólját szerezte a negyedik mérkőzésén.

Serie, 14. forduló
Cagliari-AC Milan 2-2 (0-0)
Gól:
Suazo (53., 11-esből), Capone (64.), illetve Gilardino (48.), Borrielli (70.)
Kiállítva: Pirlo (75., Milan)

Fiorentina-SS Lazio 1-0 (1-0)
Gól:
Toni (15.)

Livorno-Chievo 0-2 (0-0)
Gól:
Obinna (71., 78.)

Messina-Sampdoria 0-2 (0-1)
Gól:
Franceschini (20.), Quagliarella (90.)
Kiállítva: Zanchi (85., Messina)

Parma-Palermo 0-0

Torino-Empoli 1-0 (0-0)
Gól:
Comotto (88.)

Udinese-Reggina 1-1 (0-1)
Gól:
Iaquinta (69.), illetve Bianchi (35.)
Kiállítva: Lanzaro (55., Reggina)

Ascoli-Catania 2-2 (2-0)
Gól:
Bjelanovic (12., 40.), illetve Stovini (54.), Spinesi (78.)

Szombaton játszották
AS Roma-Atalanta 2-1 (0-1)
Gól:
Totti (50., 63., mindkettőt 11-esből), illetve Zampagna (19.)
Kiállítva: Donati (90., Atalanta)

Internazionale-Siena 2-0 (1-0)
Gól:
Burdisso (11.), Crespo (54.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik