Élet-Stílus

NHL: nem lehet lerázni a Cápákat

A címvédő Carolina Hurricanes hazai pályán simán nyert a Boston Bruins ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A ligaelső Ducks éppúgy győzött mint a San Jose, a Buffalo azonban kikapott.

Az Anaheim Ducks 46 pontjával jelenleg vezeti nemcsak a Csendes-óceáni csoportot, hanem az egész ligában neki a legjobb a mérlege. Szorosan mögötte következik a Buffalo együttese, amely vasárnapra virradóra a fővárosban szenvedett vereséget.

A profiliga harmadik legjobb csapata az a San Jose Sharks, amely az utolsó másodpercekben diadalmaskodott a Detroit otthonában. Joe Pavelsi 5,9 másodperccel a rendes játékidő vége előtt ütötte be a döntő gólt, és ezzel sorozatban ötödik győzelmét aratta a csapat.

Az első két harmadban jobban játszott a Red Wings, és az első játékrészben bekapott gólra a második 20 percben kétszer is válaszoltak Mikael Samuelsson és Mathieu Schneider révén. A záró harmadban azonban számos alkalommal a saját kapujuk előtt adták el a labdát, és ezt könyörtelenül kihasználta a San Jose.

Az Anaheim is folytatta remeklését, és a Los Angeles Kings otthonából távozott két ponttal. Az összecsapás legjobbja a fénykorát idéző Teemu Selanne volt, aki két góllal és egy assziszttal segítette együttesét.

Az első 40 percben szinte tökéletesen játszott az Anaheim, és háromgólos előnnyel vághatott neki a záró harmadnak. Selanne második emberelőnyös találatával ráadásul tovább is növelték az előnyt. A győzelem azonban így is kis híján kicsúszott a kezükből, hiszen az utolsó 17 percben a Kings háromszor is kapitulálásra késztette a 38 védést bemutató Jean-Sebastien Giguere-t.

NHL, alapszakasz, 59.játéknap
Montreal Canadiens-Toronto Maple Leafs 4-3, szétlövéssel
Philadelphia Flyers-New Jersey Devils 3-4, szétlövéssel
Detroit Red Wings-San Jose Sharks 2-3
Vancouver Canucks-Colorado Avalanche 2-1
Nashville Predators-Chicago Blackhawks 3-4, h.u.
Carolina Hurricanes-Boston Bruins 5-2
Edmonton Oilers-Columbus Blue Jackets 0-4
Ottawa Senators-Tampa Bay Lightning 5-2
Pittsburgh Penguins-New York Islanders 3-5
Washington Capitals-Buffalo Sabres 7-4
Florida Panthers-Atlanta Thrashers 1-3
Los Angeles Kings-Anaheim Ducks 3-4
Dallas Stars-Minnesota Wild 4-3, szétlövéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik