Élet-Stílus

Az MTK pontokat hagyott Rákospalotán

A listavezető MTK nem bírt a kiesés ellen küzdő REAC-cal a labdarúgó Borsodi Liga 16. fordulójában. A kék-fehérek azonban így is maradtak az élen, három pont az előnyük a Zalaegerszeggel szemben.

REAC-MTK

Az első félidőben nem tűnt fel, hogy a listavezető MTK-t és a ráűkospalotai csapatot 12 hely választja el egymástól a tabellán. A kék-fehéreknek több lehetőségük adódott a gólszerzésre, ám egyik helyzetüket sem tudták értékesíteni. Szünet után alábbhagyott az iram, a színvonal is visszaesett. Az éllovas MTK hiába rohamozott többet, nem volt benne elég átütőerő a győztes találat megszerzéséhez.

Paks-Vác

Az első félidőben mezőnyfölényben futballozott a Paks együttese, de igazi nagy helyzet nem adódott a hazaiak előtt. A fordulás után továbbra is Lengyel Ferenc emberei domináltak, ám Köteles László kapus eszén nem tudtak túljárni, ekképp a győzelem helyett meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Sopron-Tatabánya

Negyedóra után a Sopron ragadta magához a játék irányítását, ám körülményes támadójátéka miatt nem tudott előnyhöz jutni, szünet után viszont büntetőből hamar vezetést szerezett. A folytatásban mind a két csapat előtt adódtak helyzetek, de az eredmény már nem változott, így a hét közben érkezett Csertői Aurél győzelemmel debütált a soproniak kispadján.

Honvéd-Győr

Kiegyenlített játékot, de rengeteg átadási hibát hozott az első félidő, azonban míg a győriek a legnagyobb helyzeteiket elpuskázták, a hazaiak gyakorlatilag valamennyi lehetőségüket gólra váltották. A második félidőben nem változott a játék képe, a csapatok egymás hibáiból éltek, és végül a Honvéd első félidei jobb teljesítményének köszönhetően megérdemelten nyerte meg a meccset.

Pécs-Debrecen

Debrecen játszott ötletesebben az első félidőben, a vezetést is megszerezte, míg a pécsiek csak a kapufáig jutottak. Valamivel bátrabb lett a Pécs a szünet után, de igazi helyzetbe nem kerültek a játékosai. A Debrecen eléggé lazán vette a mérkőzést, de még így is simán győzött, jelenleg a harmadik helyen áll.

Vasas-Kaposvár

Az első félidőben a házigazdák birtokolták többet a labdát, de a vendégek alakítottak ki több veszélyes helyzetet. A második játékrészben végig a hazaiak irányítottak, és Lázok János fejesgóljával végül megszerezték a három pontot.

Borsodi Liga, 16. forduló:
REAC-MTK Budapest 0-0

Paks-Vác 0-0


Sopron-FC Tatabánya 1-0 (0-0)
Gól:
Feczesin (48., 11-esből)

Honvéd-Győr 4-1 (3-0)
Gól:
Diego (15.), Dobos (25., 11-esből), Baranyai (45.), Hercegfalvi (61., 11-esből), ill. Tokody (73., 11-esből)

Pécs-Debrecen 0-2 (0-1)
Gól:
Kiss Z. (21.), Sidibe (92.)

Vasas-Kaposvár 1-0
Gól:
Lázok (60.)
Kiállítva: Kovácsevics (93., Kaposvár)

Pénteken játszották:
Zalaegerszeg-Fehérvár 2-1 (2-1)
Gól:
Nagy L. (29.), Ferenczi (39.), ill. Sitku (9., 11-esből)

Hétfői program:
Újpest FC-Diósgyőr, 18:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik