Élet-Stílus

Lokálderbit nyert az Arsenal

Az Arsenal habkönnyű, 3-0-s győzelmet aratott a szomszédvár Tottenham felett a Premier League 16. fordulójában.

Az Arsenal a sérült Thierry Henry nélkül is simán verte a Tottenham csapatát, amelynek immár 14 meccsesre duzzadt a nyeretlenségi sorozata az észak-londoni riválissal szemben. Arsene Wenger legénysége végig a kezében tartotta szombati lokálderbit, és már a szünetig eldöntötte a pontok sorsát. A togói Emmanue Adebayor kezdte a gólgyártást (egy hosszú indtással lépett ki, majd a bal alsó sarokba lőtt), amit Gilberto Silva fejezett be, a brazil kétszer is tizenegyesből volt eredményes.

A büntetők jogosságán persze el lehet vitatkozni, főleg az elsőt volt merészség befújni, Pascal Chimbonda ugyanis előbb a labdát találta el, aztán ért hozzá a magát könnyen megadó Tomas Rosickyhez. A második tizenegyes előtt Jermaine Jenas Robin van Persie-vel csapott össze, és a Tottenham angol válogatott játékosa tényleg szabálytalannak tűnt.

“Nem akarok a bíróval foglalkozni. Persze beszélhetünk arról, hogy a rossz döntései miatt gólokat kaptunk, de az biztos, hogy nem miatta vesztettünk” – magyarázta Martin Jol, a Tottenham holland mestere. Kollégája, Arsene Wenger már a saját csapatával foglalkozott. “Okkal lehetek elégedett, hiszen eltökélt, szellemes, karakteres játékkal győztük le az erős riválist” – mondta.

A szezon során először nyert idegenben a Liverpool, méghozzá nem is akárhogyan: négy gólt vágott a Wigan hálójába. Craig Bellamy kétszer, Dirk Kuyt és az öngólt vétő Lee McCulloch egyszer-egyszer talált be. A listavezető Manchester United hat pontra növelte az előnyét a Chelsea-vel szemben, mivel nyert a Middlesbrough otthonában, másfelől a londoni kékek pedig majd csak később játsszák le a Newcastle elleni meccsüket ebből a fordulóból.

Premier League, 16. forduló:
Arsenal-Tottenham 3-0 (2-0)
Gól:
Adebayor (20.), Gilberto Silva (42., 72., mindkettő 11-esből)


Blackburn-Fulham 2-0
Gól:
Nonda (6.), McCarthy (24.)


Portsmouth-Aston Villa 2-2 (0-1)
Gól:
M. Taylor (52., 80., a másodikat 11-esből), ill. Barry (37., 11-esből), Angel (82.)
Kiálltva: Mendes (84., Portsmouth)


Reading-Bolton 1-0 (1-0)
Gól:
Doyle (33.)


Sheffield United-Charlton 2-1 (0-1)
Gól:
Morgan (64.), Gillespie (88.), ill. Reid (17.)


Wigan-Liverpool 0-4 (0-4)
Gól:
Bellamy (9., 26.), Kuyt (40., öngól), McCulloch (45.)


Middlesbrough-Machester United 1-2 (0-1)
Gól:
Morrison (66.), ill. Saha (19., 11-esből), Fletcher (68.)


Vasárnapi program:
Everton-West Ham United 2-0 (0-0)
Gól:
Osman (51.), Vaughan (93.)

Hétfői program:
Manchester City-Watford, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik