Élet-Stílus

NHL: győzelemmel debütált Savard

Megnyerte első mérkőzését az új trénerrel a Chicago Blackhawks együttese, amely nem kis szerencsével tartotta otthon a két pontot a Dallas Stars ellen. A San Jose és a Nashville idegenben diadalmaskodott az 56. játéknapon az észak-amerikai profi jégkorongligában.

Hétfőn menesztették Trent Yawneyt, miután az elmúlt idényekben vergődő Chicago jól kezdte a mostani évadot, de a kulcsjátékosok sérülése miatt az utóbbi 15 mérkőzéséből csupán hármat nyert meg. Posztját az addigi másodedző, a Hírességek Csarnokába is beválasztott játékoslegenda, Denis Savard vette át. Az újonnan kinevezett szakvezető azt ígérte, hogy fel fog gyorsulni a Blackhawks játéka, és agresszívebben fognak védekezni.

Csütörtökre virradóra ebből nem sokat láthatott a United Center közönsége: az első két harmadban az idén már megszokott formáját hozta az együttes, és teljesen megérdemelten került egygólos hátrányba a Dallas Stars ellen. A harmadik játékrészben azonban két szerencsés találatot szerzett a hazai együttes, és idei negyedik győzelmét aratta. A Chicago jelenleg a második legrosszabb mérleggel rendelkezik nyugaton, és jelentős formajavulásra van szükség, ha nem akarnak idő előtt lemondani a playoff-szereplésről.

Az első harmad hajrájában Jere Lehtinen közelről ütötte be Loui Eriksson passzát, és ezután sokáig a kapusokról szólt a mérkőzés. A záró játékrészben aztán először Tony Salmelainen nyúlt bele egy lövésbe, amit Marty Turco képtelen volt hárítani, majd Tuomo Ruutu csent el egy labdát Modanótól, és a kapus lába között belőtte a győztes találatot. A Stars csapatkapitányát a Blackhawks kapuja mögött akasztották, de a bírók sípja néma maradt. “Kicsit kiengedtem, mivel egy ilyen helyzetben a bírók befújják a szabálytalanságot. Ha tudtam volna, hogy nem lesz játékmegszakítás akkor gyorsan megszabadultam volna a korongtól.”

A Nashville Predators Martin Erat öt perccel a lefújás előtt szerzett góljával győzte le 3-2-re a Philadelphia Flyers együttesét, a Minnesota pedig hazai pályán maradt alul a San Jose Sharks-szal szemben.

NHL, alapszakasz, 56. játéknap
Philadelphia Flyers-Nashville Predators 2-3
Minnesota Wild-San Jose Sharks 1-2
Chicago Blackhawks-Dallas Stars 2-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik