Élet-Stílus

Magyar sikerek a kosárkupákban

A női kosárlabda Euroliga 5. fordulójában a MiZo Pécs hazai pályán legyőzte az újonc spanyol Salamancát. A Szeviép-Szeged is győzni tudott, és ezzel már bejutott a 32 közé a női kosárlabda Európa Kupában.

Az eddig csak az Európa Kupában szerepelt spanyol bajnok kezdte jobban az ötvenszázalékos – 2/2-es mérlegnél tartó – együttesek, a MiZo és a Salamanca csatáját. A két Nicole, az amerikai Powell és Ohlde révén a nyitónegyed nagy részében üldözői szerepkörre kárhoztatta a szokásosnál gyengébben célzó Pécset.

Csúnya siker

A folytatásban aztán a csapatkapitány Iványi révén felpörögtek a hazaiak, ám a támadásokba rendre hiba csúszott, így a rivális egészen a félidő hajrájáig tartotta magát. A kőkemény védekezésnek – no meg a világbajnok ausztrál Whittle átlagosnál jobb teljesítményének – köszönhetően a nagyszünetben 31-26 volt az állás.

Fordulás után a jobb erőállapotban lévő baranyaiak fokozatosan elszakadtak a nagyot küzdő és Powell révén mindenhonnan betaláló Salamancától, ám az eredmény továbbra is szoros maradt. Iványinak és Béresnek faultproblémáik ellenére a Pécsett szokatlanul izgalmas hajrában is pályán kellett maradnia, ám a házigazdák végül kicsikarták idénybeli harmadik diadalukat.

Rátgéber László, a magyarok szakvezetője örült sikernek, de elmondása szerint rengeteg tennivaló vár még a csapatra: “Kihoztuk a csapatból a maximumot. Örülnünk kell ennek a sikernek, még ha nem is volt látványos, mert rengeteg tennivalónk van még.” A 3/2-es mérlegnél tartó mecsekaljaiak jövő csütörtökön a belga Namurhöz látogatnak.

A Szeged már továbbment

A Szeviép-Szeged győzött a szlovén Celje vendégeként a női kosárlabda Európa Kupa 4. fordulójában, ezzel 3/1-re javította mérlegét, és bejutott a legjobb 32 közé.Az NB I-ben 8/1-es mutatóval büszkélkedő Tisza-partiak a nyitókörben 82-44-re “lemosták” itthon a szlovén bajnokot, idegenben pedig a remek első és harmadik negyed révén nyertek. Peresztegi Nagy Ákos együttese jövő szerdán a horvát Medvescak Zagrebet fogadja.

Női Euroliga, 5. forduló, B csoport
MiZo Pécs-Salamanca (spanyol) 65-57
Pontszerzők: Johnson 16, Iványi 13/3, Whittle 10, Fegyverneky 9, Vajda 6, Bujdosó 5, Béres 4, Dapo 2, illetve Powell 22/12, Montanana 14/3, Moreno 9/3, Ohlde 8, Camps 4

Női Európa Kupa, 4. forduló, K csoport
Celje (szlovén) – Szeviép-Szeged 54-59
A magyar csapat legjobb dobói: Fürész 24/6, Tomova 13/3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik