Élet-Stílus

Új főtitkárt választott az MLSZ

November elején Kmety Ildikó személyes okokból lemondott a főtitkári posztjáról, helyére az MLSZ elnöksége Bérczy Balázst választotta a csütörtöki elnökségi ülésen. A sportvezető december elsejétől áll munkába.

A korábbi főtitkár, Kmety Ildikó november 9-én személyes okokra hivatkozva mondott le, s a testület a már korábban is pályázó Bérczy Balázsnak szavazott bizalmat. A 40 éves, ötszörös válogatott labdarúgó rövid beszédében elmondta, pályafutása lezárása után sem kívánt elszakadni a futballtól, és örömmel tölti be a tisztséget.

A november 17-én elhunyt Puskás Ferenc tiszteletére egyperces gyászszünettel kezdődött ülésen más döntések is születtek: eszerint a téli teremtorna január 13-ai, zalaegerszegi és a január 20-ai miskolci selejtezőjét követően január 27-én Debrecenben rendezik a nyolcas döntőt. A viadalon várhatóan a 16 élvonalbeli együttes vesz részt.

Az elnökség megválasztotta az év legjobbjait is: a férfiaknál a Hannoverben légióskodó Huszti Szabolcs, a nőknél Nagy Anett, az 1. FC Femina csatára, futsalban pedig Lódi Tamás, a Gödöllői FK támadója lett 2006 legjobbja.

Nagyszabású pályaépítési programba kezd az MLSZ: a tervek szerint az újonnan létesülő, nonprofit alapon működő programiroda feladata lesz, hogy előkészítse és segítse a banki hitelből épülő műfüves pályák létrehozását oly módon, hogy a beruházó önkormányzatoknak csak a kész termékért kelljen – hosszú lejáratú, 15 éves futamidejű bankhitelt is igénybe véve – fizetniük. Scheer Sándor elnökségi tag arról számolt be, hogy a telki önkormányzat az MLSZ rendelkezésére bocsátana egy 6,5 hektáros területet, amelyen akár már jövő szeptemberre felépülhetne a minden igényt kielégítő technikai centrum, ahol a válogatottak edzőtáborozásait le lehetne bonyolítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik