Élet-Stílus

Elstartolt a Windows Vista

Steve Ballmer a Microsoft történetének legjelentősebb eseményének nevezte az új operációsrendszer megjelenését. A Windows Vista januárban a kisfelhasználók részére is elérhetővé válik.

A Microsoft vezetője – Steve Ballmer – személyesen jelentette be, hogy az üzleti felhasználók számára csütörtöktől elérhető a Windows Vista operációs rendszer, a 2007-es Microsoft Office rendszer és az Exchange Server 2007.

A bejelentés lényege, hogy a mennyiségi licenccel rendelkező ügyfelek számára mától elérhetőek a Windows Vista és a 2007–es Microsoft Office rendszerek, a Microsoft történetének legnagyobb szabású termékbevezetését indítva ezzel útjára. Ez egyúttal a Windows 95 és az Office 95 bő egy évtizeddel ezelőtti közös kiadása óta az első alkalom, hogy a szoftveróriás legfontosabb termékei egyszerre kerülnek piacra.

Az Exchange Server 2007 elérhetősége – szintén a fenti ügyfélkör számára – december második hetében esedékes. A mennyiségi licenccel nem rendelkező ügyfelek körében a Windows Vista és a 2007-es Office rendszer január 30-tól lesz elérhető.

Megjelenést megelőző több fázisú tesztelés időszakában a felhasználók 5 millió példányban töltötték le a három új termék béta változatát, és értékes visszajelzéseket, javaslatokat küldtek a fejlesztőknek. Ballmer állítása szerint a cég még soha ennyit nem fordított kutatásra és fejlesztésre, s a Windows Vista, a 2007–es Office rendszer és az Exchange Server tesztelése alaposabb volt, mint eddig bármely szoftveré.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik