Élet-Stílus

NBA: hazai pályán botlott a ligaelső

A címvédő Miami Heat a Philadelphia 76ers csapatát, míg a négy vereséggel rajtoló, azóta azonban sorozatban tizedik meccsén diadalmaskodó Dallas Mavericks a Minnesota Timberwolves együttesét győzte le hazai pályán.

A tavalyi nagydöntős Dallas simán megverhette volna a Minnesotát, de az utolsó negyedben Nowitzkiék kis híján elszórakozták a biztosnak hitt győzelmet. A mérkőzés jól kezdődött a Mavericks számára: az első negyedben 33 pontot dobtak Garnettéknak, akik a második játékrészre összekapták magukat. A harmadik 12 percben aztán még egy lapáttal rátett a Dallas, és ebben az időszakban 20 ponttal is vezetett a texasi gárda.

Az utolsó negyedre azonban a Timberwolves edzője változtatott csapata védekezésén, és ez egyáltalán nem ízlett Nowitzkiéknak. Három percen belül 10 dobást is elrontott az Avery Johnson által dirigált együttes, de az utolsó másodpercekben a jól büntetőző Dallas bebiztosította a győzelmet.

A Minnesotában Kevin Garnett 19 ponttal fejezte be a találkozót, a másik oldalon a német sztár dobott magához képest kevés, mindössze 15 pontot.

Nagy meglepetésre kikapott a legjobb mutatóval rendelkező Utah Jazz. A ligaelső a legsikeresebb keleti csapattól az Orlando Magictől szenvedett vereséget hazai pályán. A floridai együttes a mérkőzésen végig jobban játszott, az összes negyedet megnyerték, és végül simán megverték az addig csak kétszer elbukó Jazzt.

Az idegenben eddig verhetetlen Spurs a Golden State Warriors otthonában kapott ki. A házigazda együttes néhány napja a Utah Jazzt verte, és keddre virradóra a San Antoniót intézték el rendkívül szoros meccsen. Az első három negyedben egyik csapat sem tudott meglépni riválisától, de az utolsó játékrészben sorozatban háromszor blokkolta a Warriors védelme Duncan dobását, és részben ennek is köszönhetően 12-0-s rohamot produkálva győzött a Golden State.

NBA, alapszakasz
Miami Heat-Philadelphia 76ers 103-91
Dallas Mavericks-Minnesota Timberwolves 93-87
Utah Jazz-Orlando Magic 75-88
Golden State Warriors-San Antonio Spurs 111-102

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik