Élet-Stílus

Idegenben verhetetlen a Spurs

Seattle-i sikerével a San Antonio maradt az egyetlen csapat az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), amely még nem kapott ki idegenben. Kérdés, meddig tartható a sorozat, hiszen a héten a Spurs a ligaelső Utah Jazzhez is ellátogat.

A Seattle ellen három negyeden keresztül nem sok említésre méltó megmozdulást láthattak a szurkolók Tony Parkertől de az utolsó játékrészre a francia nagyon összekapta magát. 20 pontjából 12-t ebben a negyedben dobott, és az addig szoros mérkőzést az ő kosarai döntötték el.

„Szerettem volna agresszívabban játszani. A mérkőzés háromnegyedében alig jutottam dobáshoz, úgyhogy az utolsó játékrészben megpróbáltam legjobb képességem szerint segíteni” – nyilatkozta a találkozót követően Parker. Kilenc perc volt hátra a meccsből, amikor szoros állásnál a Spurs trénere beküldte a franciát, aki a következő percekben egy 13-2-es rohamból 10 ponttal vette ki a részét. A mérkőzés ezzel el is dőlt, sorozatban hetedik idegenbeli győzelmének örülhetett a Spurs, amely minimális előnnyel vezeti a Houston, illetve a Dallas előtt a Délnyugati csoportot.

Tim Duncannek mindössze 18 pontot engedélyezett a Seattle védelme, de a nyolcszoros All Star-játékos így is történelmet írt, hiszen hétfőre virradóra bedobta 15 000 pontját, és ezzel a Spurs házi ranglistáján feljött a harmadik helyre, David Robinson és George Gervin mögé.

A másik oldalon Ray Allen termelte a legszorgosabban a pontokat. A klasszis 21-ig jutott, de így sem forgott veszélyben a Spurs győzelme, hiszen az idei szezonban eddig még nem dobott ilyen kevés pontot a Supersonics mint 2005 bajnoka ellen.

NBA, alapszakasz
Toronto Raptors-Indiana Pacers 92-83
Denver Nuggets-Los Angeles Clippers 103-88
Portland TrailBlazers-Phoenix Suns 101-119
Seattle SuperSonics-San Antonio Spurs 78-98
Los Angeles Lakers-New Jersey Nets 99-93

Ajánlott videó

Olvasói sztorik