Élet-Stílus

Nem bírt egymással a Chelsea és a ManU

Igazságos döntetlen született az angol bajnokság 14. fordulójának a csúcsrangadóján, a Chelsea ponttal távozott az Old Traffordról, de a hátránya nem csökkent a listavezető Manchester Uniteddel szemben.

A hétközi BL-játéknapon mind a két együttes vereséggel hangolt, és a forduló zárómérkőzésén sem tudott egyik sem három pontot szerezni (1-1). Az első félidőben a házigazda együttes kénye-kedve szerint irányította a mérkőzést, és Saha szépségdíjas góljával vezetést is szerzett. A második játékrészre felpörgött a fővárosi csapat, és egy szöglet után Carvalho fejesével egyenlített.

A meccset a Manchester kezdte jobban, azonnal fölénybe került, de több mint negyed órát kellett várni az első komolyabb helyzetre. Ekkor Ronaldo végzett el szabadrúgást 18 méterről, Cudicini pedig bravúrral hárította a bivalyerős, de nem túl helyezett bombát. Tíz perccel később már az olasz portás is tehetetlen volt Louis Saha parádés lövésével szemben. A francia csatár Rooney labdáját lőtte el takarásból 19 méterről, és a precíz löket a kapufát súrolva csapódott be a jobb alsó sarokba. A fiatal angol támadó mellesleg a hétvégén szerződést hosszabbított 2012-ig a ManU-val.

A félidő hajrájában Geremi révén villant a címvédő, de a második félidőre lecserélt védő bombájától eltekintve nem sok említésre méltó megmozdulása volt a Chelsea-nek. Teljesen megérdemelten vezetett egy góllal Ferguson-alakulat, amely azonban elmulasztotta bebiztosítani a győzelmet, amikor erre lehetősége adódott a második játékrészben.

A Chelsea a jól ismert arcát mutatta a szünet után, és a ManU erejéből szinte csak a védekezésre futotta. A gyors kontráik révén természetesen veszélyesek maradtak a házigazdák, de a csatárok hibáztak – és egyszer a védők is. Jose Mourinhóék pedig könyörtelenül kihasználták ezt az apró megingást. A 69. percben Lampard középre tekert szögleténél Heinze kicsit lemaradt Ricardo Carvalhóról, aki védhetetlen fejessel egyenlített.

A továbbiakban is fölényben volt a vendégegyüttes, amely ezzel a döntetlennel nem tudta csökkenteni a hátrányát a listavezető házigazdával szemben.

Premier League, 14. forduló
Manchester United-Chelsea 1-1 (1-0)
Gól:
Saha (29.), illetve Carvalho (70.)

Tottenham Hotspur-Wigan Athletic 3-1 (2-1)
Gól:
Defoe (43.), Berbatov (44.), Lennon (90.), illetve Camara (25.)

Newcastle United-Portsmouth 1-0 (0-0)
Gól:
Sibierski (69.)

Szombaton játszották
Bolton Wanderers-Arsenal 3-1
Aston Villa-Middlesbrough 1-1
Fulham-Reading 0-1
Liverpool-Manchester City 1-0
West Ham United-Sheffield United 1-0
Charlton Athletic-Everton 1-1
A Watford-Blackburn Rovers találkozót elhalasztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik