Élet-Stílus

NHL: vereséggel kezdett Hitchcock

Az idei szezont gyengén kezdő Philadelphiától kirúgták Ken Hitchcockot, aki a héten a Columbus Blue Jackets-hez írt alá. A tréner egykori csapata ellen mutatkozott be szombatra virradóra, és vereséget szenvedett.

A tréner ugyanúgy debütált a Columbusnál, mint ahogyan távozott a Flyers-től: egy vereséggel. Ennek ellenére Hitchcock nagyon élvezte a visszatérést. “Jól éreztem magam a kispadon meccs közben. Próbáltam segíteni a csapatomon, hogy nyerjünk, de ez most nem sikerült. De annak nagyon örülök, hogy újra azt a munkát végezhetem, amihez értek és amit élvezek.” – nyilatkozta az NHL-es tréneri pályafutása során 750 mérkőzésen 403 győzelmet aratott szakember.

Az első negyedben Forsberg emberelőnyös találatával vezetett a Flyers, a második harmadban Jason Chimera szintén emberfórban egalizált. A Philadelphia ismét előnyt szerzett Rick Nash góljával, és még erre is tudott válaszolni a Blue Jackets. A harmadik játékrész kezdetén aztán Mike Richards szezonbeli első találatával beállította a liga két leggyengébb alakulatának összecsapásán a végeredményt.

A liga egyik legjobb védője, Scott Niedermayer először játszott volt csapata, a New Jersey Devils ellen a játéknapon. Az új munkaadója, az Anaheim Ducks akkor döntötte el a találkozót, amikor Niedermayer éppen a büntetőpadon ült.

A kétgólos előnyt a harmadik harmadra behozó Devils játszott emberelőnyben a védő kiállítása miatt, amikor Todd Marchant beütötte a döntő gólt. A támadó az utolsó pillanatokban egy üres kapus találattal biztosította be a győzelmet.

NHL, alapszakasz
Boston Bruins-Carolina Hurricanes 1-5
Philadelphia Flyers-Columbus Blue Jackets 3-2
Minnesota Wild-Phoenix Coyotes 4-0
New York Islanders-Pittsburgh Penguins 3-1
Anaheim Ducks-New Jersey Devils 4-2
Washington Capitals-Toronto Maple Leafs 1-7
Florida Panthers-Ottawa Senators 4-6
Detroit Red Wings-St. Louis Blues 2-3 – szétlövéssel
Buffalo Sabres-Montreal Canadiens 1-2 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning-Atlanta Thrashers 3-2 – hosszabbítás után
Dallas Stars-Los Angeles Kings 5-3
Edmonton Oilers-Chicago Blackhawks 5-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik