Élet-Stílus

Megtréfálta a Chelsea-t a Werder

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a Chelsea brémai vereségével is bejutott a legjobb 16 közé, és így tett az olasz Inter is, ugyanakkor a Barcelona, a Werder, az AS Roma, illetve Sahtar sorsa csak az utolsó fordulóban dől el.

A-csoport: a Chelsea már páholyban

A “halálcsoportban” a Werder Bremen egy góllal nyert a Chelsea ellen, az angol gárda ennek ellenére továbbjutott. A címvédő Barcelona – a papírformának megfeleően – könnyedén győzött Szófiában, de csak akkor juthat be a legjobb 16 közé, amennyiben megszerzi a három pontot az utolsó fordulóban a Werder Bremen ellen, döntetlen esetén a német csapat megy tovább.

Brémában a hórihorgas Mertesacker volt az est hőse, a német válogatott védő egy szögletet követően fejjel vette be az angolok kapuját. Bár a “tartalékos” Chelsea-nak is voltak helyzetei (Ballack néhány lépésről hibázott, két esetben pedig Wiese hálóőr védett bravúrral), nem tudott a kapuba találni, kikapott, és ezzel nehéz helyzetbe hozta a címvédőt. A Barcelona szófiai botlása esetén már most kiesett volna, ám ez nem történt meg. Guily ugyanis már a negyedik percben megszerezte a vezetést a Levszki ellen, Iniesta felsősarkos lövésével pedig bebiztosította a győzelmet. A két gólszerző egyébként a két csapat első meccsén is eredményes volt.

B-csoport: Crespo továbblőtte az Intert

A B jelű négyesben minden eldőlt: a már korábban továbbjutott Bayern Münchenhez a Sporting Lisboa ellen diadalmaskodó Internazionale csatlakozott. A milánóiak a San Siróban Crespo góljával nyertek 1-0-ra (az argentin csatár egy pazar indítást követően bombázta a bal alsó sarokba a labdát), és ezzel –

Tabellák

A-csoport
1. Chelsea 10*
2. Werder Bremen 10
3. FC Barcelona 8
4. Levszki Szófia 0

B-csoport
1. Bayern* 11
2. Inter* 9
3. Sporting 5
4. Szpartak 2

C-csoport
1. Liverpool* 13
2. PSV* 10
3. Bordeaux 4
4. Galatasaray 1

D-csoport
1. FC Valencia* 13
2. AS Roma 7
3. Sahtar 5
4. Olimpiakosz 2

*Már továbbjutottak


Megtréfálta a Chelsea-t a Werder 1

Megtréfálta a Chelsea-t a Werder 2

amellett, hogy visszavágtak a lisszaboni az ugyancsak 1-0-s vereségükért – teljesítették Moratti tulajdonos legfőbb kívánságát, aki a találkozó előtt úgy nyilatkozott: “Nekem most a győzelem és a továbbjutás mindennél fontosabb”.

Mivel a Bayern München már korábban megváltotta a helyét a legjobb 16 között, amolyan jutalomjáték volt számára a moszkvai műfüves fellépés. Bár nem a német gárda szája íze szerint indult az összecsapás (Kalnyicsenko pazar szabadrúgása csak az orosz szurkolókat boldogította), a remek formában lévő, a legutóbbi két bajnokin győztes gólt jegyző Pizarro találataival a szünetben már vezetett, csakhogy a lelkesen küzdő Szpartak Moszkva a lesipuskás Kovac révén a 72. percben megszerezte az egyik ponthoz szükséges egyenlítőgólt.

C-csoport: a Liverpool az élen

A már továbbjutott Liverpool és PSV Eindhoven “randevúján” az első hely volt a tét. A hazaiak a második félidőben fordították a maguk javára a mérkőzést, előbb Gerrard gurított 15 méterről a bal alsó sarokba, majd a honfitársai – vagy ahogy érintett fogalmazott: a barátai – ellen játszó Kuyt visszafejelt labdáját Crouch továbbította fejjel a jobb felső sarokba. A vendég holland csapatban Fehér Csaba kezdőként lépett pályára, a 68. percben cserélték le.

A csoport másik mérkőzésén az UEFA-kupa indulást jelentő harmadik helyért csapott össze a Bordeaux és a Galatasaray együttese. A franciák a találkozót megelőzően a csoportkörben – a mezőnyben egyedüliként – még nem találtak a kapuba, most viszont három gólt is szereztek a sokat bakizó vendégvédők “jóvoltából”. Sorrendben Alonso, Laslandes, valamint Faubert iratkozott fel az eredményjelzőre a hazai oldalon, míg átellenben, 0-3-nál, a nyáron igazolt Inamoto kozmetikázott az eredményen, midőn olyan remekül találta el a hazaiaktól ajándékba kapott labdát, hogy az védhetetlenül vágódott a kapu bal oldalába.

D-csoport: megfázott a Roma Ukrajnában

A kvartettben a Valencia a továbbjutását már korábban bebiztosította, az Olimpiakosz elleni siker után az is eldőlt, hogy a spanyol együttes végez a csoport első helyén, az AS Roma donecki veresége pedig azt jelenti, hogy a második hely sorsa csak az utolsó fordulóban dől el a Sahtar és az olasz gárda között. A két együttes szerdai találkozóján a román Marica életerős, léc alá vágódó fejese jelentette a különbséget, a legutóbbi bajnokiján hét gólt jegyző rómaiak ezúttal csak helyzetekig jutottak. A Valencia – akárcsak görögföldön – ezúttal is két vállra fektette az Olimpiakoszt. Az első félidő végén Angulo góljával szerezte meg a vezetést a Mestalla legénysége, majd rögtön a szünet után a sérült David Villa helyére beálló Morientes lőtte ki a bal alsó sarkot, beállítva ezzel a 2-0-s végeredményt. Nem mellékesen: az egykori válogatott csatár igazi Olimpiakosz-spacialista, két meccsen négy gólt is vágott a görög együttesnek.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

A-csoport
Werder Bremen-Chelsea 1-0 (1-0)
Gól:
Mertesacker (27.)

Levszki Szófia-Barcelona 0-2 (0-1)
Gól:
Guily (4.), Iniesta (64.)

B-csoport
Internazionale-Sporting 1-0 (1-0)
Gól:
Crespo (36.)

Szpartak Moszkva-Bayern München 2-2 (1-2)
Gól:
Kalinyicsenko (16.), Kovac (72.), ill. Pizarro (22., 39.)

C-csoport
Bordeaux-Galatasaray 3-1 (1-0)
Gól:
Alonso (22.), Laslandes (47.), Faubert (50.), ill. Inamoto (73.)
Kiállítva: Turan (60., Galatasaray)

Liverpool-PSV Eindhoven 2-0 (0-0)
Gól:
Gerrard (65.), Crouch (89.)

D-csoport:
Sahtar Doneck-AS Roma 1-0 (0-0)
Gól:
Marica (61.)

Valencia-Olimpiakosz 2-0 (1-0)
Gól:
Angulo (45.), Morientes (46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik