Élet-Stílus

NHL: lenullázta a bajnokot a Rangers

A New York Rangers a két gólt szerző Jaromir Jagr vezérletével hazai pályán magabiztosan nyert a bajnok Carolina Hurricanes ellen az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A címvédő hiába lőtt 34-szer kapura, képtelen volt gólt szerezni.

Jagr ezzel pályafutása 602. találatánál jár, amivel megelőzte az örökranglistán a finn Jari Kurrit. “Ez egyszerűen hihetetlen. Jarri minden európai hokis példaképe, rendkívül büszke vagyok.” – fogalmazott a világ- és olimpiai bajnok cseh klasszis.

A 4-0-s győzelem kivívásában oroszlánrészt vállalt magára a Rangers kapusa, Henrik Lundqvist , aki 34 védést mutatott be szerdára virradóra. A New York-iak első gólját Marcel Hossa szerezte, majd Brendan Shanahan és Jagr is betalált: 2004. március 21. óta az első olyan mérkőzést láthatta a közönség, ahol egy csapaton belül két olyan játékos is gólt szerez, aki már tagja a “hatszázasok” klubjának. Jaromir Jagr vasárnap este a Tampának lőtte pályafutása 600. gólját. A cseh klasszis a Carolina ellen is eredményes volt a második harmadban, majd a záró játékrészben 4-0-ra módosította az eredményt. Több mint két éve a Brett Hull, Steve Yzerman detroiti duó volt képes erre.

Az Edmonton Oilers Petr Sykora duplájával nyert a Calgary ellen, míg az Anaheim Ducks úgy győzte le 5-0-ra a vendég San Jose Sharksot, hogy a Cápák hálóőre, Jevgenyij Nabokov, 39-szer védett. A hazaiaknál a finn Teemu Selanne duplázott, így egy gól választja el karrierje 500. NHL-találatától.

“Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, de a véleményem szerint idén még nem játszottunk ilyen jól. Tisztában vagyunk a képességeinkkel, és ma mindenki nagyon jól teljesített. Mindennek a kulcsa a megfelelő önbizalom.” – nyilatkozta a finn klasszis.

Az anaheimi együttes ötpontosra növelte az előnyét a közvetlen rivális Sharks-al szemben a Csendes-óceáni csoportban. A Ducks az 1993-as alapítása óta nem állt ilyen jól a csoportban.

NHL, alapszakasz
New York Rangers-Carolina Hurricanes 4-0
Edmonton Oilers-Calgary Flames 2-1
Anaheim Ducks-San Jose Sharks 5-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik